To dødballmål sendte Palace til finale mot United

Connor Wickham ble den store helten på Wembley.

Det ble elleville jubelscener da Connor Wickham stanget inn vinnermålet mot Watford.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Crystal Palace — Watford 2-1

To dødballmål ga Crystal Palace seier over Watford i søndagens semifinale i FA-cupen. Dermed er London-klubben klar for finale mot Manchester United.

Crystal Palace har aldri vunnet FA-cupen. En eneste gang har klubben vært i finale. Også i 1990 var Manchester United motstander. Den gang vant storklubben etter omkamp.

Les også

Vardys erstatter herjet med Swansea - neste helg kan Leicester sikre ligagullet

21. mai får Alan Pardews lag et nytt forsøk i finalen på Wembley. Pardew spilte selv på Palace-laget som tapte finalen for 26 år siden.

Crystal Palace gikk voldsomt ut på Wembley søndag, og Watford lot til å bli tatt litt på senga. Allerede etter fem minutter ble det tellende resultat av Palace-overtaket. Yohan Cabayes hjørnespark ble forlenget mot lengste stolpe. Der nådde Yannick Bolasie høyest og nikket inn 1-0. Watford kjempet seg etter hvert inn i kampen, men det ble ikke mange store sjanser for noen av lagene, og Crystal Palace kunne gå til pause med ledelse.

Ti minutter ut i annen omgang viste Watford at også det laget er farlig på dødball. Igjen var det et hjørnespark som gjorde susen, og Troy Deeney brukte hodet da han overlistet Wayne Hennessey i målet.

Les også

Martial sendte United til finale etter høydramatisk oppgjør

Watford-gleden varte bare seks minutter. Laget sovnet defensivt på et innkast for Crystal Palace, og Papa Souare fikk upresset legge inn. Foran mål gikk Connor Wickham i været mot en passiv Nathan Ake, og med hodet sendte han vinnermålet i nettet bak Costel Pantilimon.

Watford-innbytter Adlène Guedioura hadde den største sjansen til å utligne og tvinge fram ekstraomganger, men han skjøt utenfor i siste minutt. Crystal Palace var det beste laget på Wembley og kvitterte fortjent ut finalebilletten.

I 1990 ble det en severdig finale som endte 3-3, før Lee Martin ble matchvinner for Manchester United i omkampen.

Pardew og hans menn skal prøve å ordne et annet utfall i år.

(©NTB)

Publisert