Dette kan gå veien, Nest

KOMMENTAR: Nest-Sotra var klart bedre enn Brann. Seieren og prestasjonen gir laget en realistisk mulighet til å overleve.

Max Bjørsvik sendte Nest-Sotra foran mot Brann. Det endte 2-1.
  • Tore Strand
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Med en god kamp sørget Nest-Sotra for at Brann så ut som et middelmådig 1. divisjonslag. Måten sotraværingene sikret seg et siste håp om å fornye kontrakten på, tror jeg vil gi laget mye energi og optimisme inn mot den avgjørende kampen borte mot Fredrikstad.

Nest-Sotra må først og fremst gjøre jobben selv med å slå Fredrikstad. Så må Sogndal slå Levanger borte, og Follo må tape mot Jerv borte. Skjer dette er Nest-Sotra klar for en ny sesong i 1. divisjon i og med at to av nedrykkrivalene Bryne og Bærum møtes på Jæren i den siste runden.

Uforståelig

Tore Strand er kommentator i Bergens Tidende.

Nest-Sotra har vist positive takter i høst selv om poengfangsten ikke alltid har stått i stil med spillet.Slik så det lenge ut mot Brann også. Den ene sjansen etter den andre ble misbrukt. Først og fremst fordi Piotr Leciejewski storspilte i Brann-målet, men også fordi Nest-Sotra ikke var kaldblodige nok da sjansene bød seg.

Etter en trøblete sesongstart med trenersparking og svake resultater, har Nest-Sotra hatt en stigende formkurve. Mot Brann viste Nest-Sotra så mye bra at det er litt uforståelig at laget har blandet seg inn i bunnstriden.

Etter en litt nølende start ble Brann presset over på defensiven, og hjemmelaget styrte store deler av kampen mot et tafatt Brann-lag.

Klarer en å ta med seg godtaktene fra prestisjeoppgjøret på Ågotnes til Fredrikstad, ser jeg ikke bort fra at Nest-Sotra kan sikre seg poengene som betyr nytt håp.

Får aldri noe gratis

For Brann var oppgjøret en solid nedtur etter en rekke med femten kamper på rad uten tap. Lars Arne Nilsen sine elever kom aldri opp med taktene som har ført til at de er klar for eliteserien. En av lærdommene fra den reisen har vært at en i denne divisjonen aldri får noe gratis hvis en ikke er klar til å sloss, og fighte for poengene.

Det var ikke Brann. Flere spillere, inkludert dem som fikk en sjelden sjanse til å vise seg frem, presterte langt under det nivået en bør forvente. I sum ga det et Brann-lag som hadde et urovekkende lavt bunnivå gjennom deler av kampen.

— Motivasjon slår klasse, har Lars Arne Nilsen selv snakket om tidligere i sesongen med budskapet om at en må være på hugget, motivert og klar til å fighte skal det bli poeng. De ferdighetene lå ikke til bunn i Brann-prestasjonen på Sotra, og for Lars Arne Nilsen sin del blir det viktig å få spillerne til å innse at sesongen ikke helt er over.

Viktig med god avslutning

Selv om søndagens hjemmekamp mot Hødd ikke har noen tabellmessig betydning for Brann, er det alltid viktig å avslutte en sesong med en positiv opplevelse en kan ta med seg inn i vinteren. Det gjør en ved å gi Stadion-publikummet en feiende, frisk avslutning som takk for støtten, og markeringen av at opprykket er et faktum.

For Hordalands-fotballen er det fortsatt håp om ett lag i eliteserien og to i 1. divisjon neste sesong. Åsane var nær på å fornye kontrakten søndag, men mye skal gå galt om ikke Åsane lykkes med det. Brann så ikke ut som noe eliteserielag, men det er også fullt forståelig at det kommer en reaksjon etter femten på rad uten tap, og et opprykk.

Nest-Sotra må ha hjelp, men Nest-Sotra ga seg selv et realistisk håp om en ny sesong i 1. divisjon med en feiende, frisk hjemmekamp mot Brann.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Nest-Sotra
  3. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Slik banket Nest-Sotra Brann

  2. Skålevik: - Håper ikke vi tapte forgjeves

  3. Nest-Sotra rystet Brann i gjørmen på Ågotnes

BT anbefaler

Folk lo da de kjøpte sjøboden. – Vi sto til knes i vann.

Bak talentfabrikken ligger en dyster historie.

LES SAKEN