- Brann blir en attraksjon i 1. divisjon

Nåløyet for opprykk blir trangere, men både Bryne og Sandnes Ulf mener Brann løfter interessen for 1. divisjon.

MØTER BRANN: Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes og Bryne-trener Gaute Larsen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

JÆREN (Aftenbladet): Både Bryne-trener Gaute Larsen og nyansatt Sandnes Ulf-kollega Bengt Sæternes synes det er leit for norsk fotball at Brann rykker ned en divisjon. Samtidig ser de at det vil skape mer blest om 1. divisjon.

  • Som tidligere Brann-spiller synes jeg det var trist å se Brann mot Mjøndalen, men nedrykket er dessverre et resultat av at ting i Bergen ikke har vært gjort bra nok over flere år. Nå vil Brann naturligvis bli en gigantisk opprykksfavoritt i 1. divisjon og gjøre det vanskeligere for oss, men jeg velger likevel å se positivt på dette. Med Brann i 1. divisjon vil det bli et økt fokus og en langt større interessen for divisjonen, mener Bengt Sæternes.

— Brann får det tøft

Det samme tror Gaute Larsen i Bryne.

  • For norsk fotball er det synd Brann rykker ned, men når det først har skjedd blir klubben en fargeklatt og attraksjon i 1. divisjon. Brann vil skape mye blest om vår divisjon og trekke flere folk til kampene, tror Bryne-treneren.

Men han advarer Brann mot å tro at de kan forhåndsbestille et comeback i eliteserien i 2016. - Det er ikke bare å spasere seg til opprykk. I år var Tromsø store favoritter, men vi slo dem tre ganger, to ganger i serien og en gang i en treningskamp. Og jeg tror Brann skal få føle på at dette er en tøff avdeling, med mange lag som er godt organisert. I tillegg vil Brann-skalpen henge høyt, mener Larsen.

22 mann i Bryne

Han har nå en tropp med 18-19 spillere, inkludert tre keepere, og mener den endelige vil ligge på rundt 22 mann.

  • Vi henter opp Tord Salte og Rets Grødem fra vår egen ungdomsavdeling til A-troppen. I tillegg er vi nesten enig med Henrik Breimyr om en forlengelse. Så vil vi hente et par mann til utenfra, sier Larsen til Aftenbladet.

Sandnes Ulf jobber også med å styrke troppen før neste år, men har ennå ikke noen konkrete navn som er signert ut over de 13 som har kontrakter. Det jobbes også med assistenttrener. Her er Tom Mangersnes, tidligere Sogndal, mest aktuell.

Publisert: