Vil du se Åsane–Brann? Da har du et problem

Billettene til lokaloppgjøret er snart utsolgt. De siste 100 ryker i ettermiddag.

LOKALOPPGJØR: Det vil nok gå hardt for seg under helgens lokaloppgjør mellom Åsane og Brann. Her kjemper lagene om ballen under en treningskamp i fjor.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Hvis man ønsker å se en Åsane-kamp på Myrdal gress i en ledig stund, pleier ikke det å være et problem. Dersom man møter opp noen minutter før kampstart, vil man kunne få kjøpt billett i døren uten problemer.

Når Brann gjester nordre bydel søndag blir det derfor unntakstilstand. Alle billettene til kampen vil bli solgt på forhåndssalg, hvilket gjør det umulig å sikre seg billett på selve kampdagen.

— Det vil ikke bli noen form for billettsalg i døren, sier Åsanes arrangementssjef Jan Petter Bratland.

Les også

Sjekk hvor lite sannsynlig det er at Brann rykker opp

Fullsatt

— Vi har gjort alt vi kan for å nå ut til alle gjennom våre nettsider og sosiale medier, men jeg skjønner at budskapet likevel ikke har nådd ut til alle. Hvis det kommer 400 personer til kampen som forventer å få billett, så skjønner jeg at de blir litt grinete, legger han til.

Billettene til kampen er allerede nesten utsolgt. Klubben har kun 100 billetter igjen, og disse er forventet å ryke under utsalget i Vestlandshallen fra klokken fem fredag ettermiddag.

VENTER FULLE TRIBUNER: Disse røde setene vil ikke være synlige mellom klokken 18.00 og 20.00 søndag.

Myrdal gress har en tilskuerkapasitet på 2158.— Fra vi fikk vite at Brann rykket ned og vi rykket opp, så visste vi at det kom til å bli utsolgt, sier Bratland.

Les også

Nilsen vil ikke fjerne Brann-spillernes Norling-ferie

Ga medlemmene førsterett

Derfor har klubben sørget for at sine egne medlemmer har fått førsterett på billettene. Billettsalget ble først åpent for alle onsdag, og da ble nesten samtlige billetter revet bort.

— Hvis vi ikke hadde gjort det på den måten, så hadde nok tribunene blitt helt røde. De fleste heier jo på begge lag. Vi ville derfor at klubbens spillere og deres foreldre skulle få førsterett, for det er jo de som gjør det mulig for oss å spille i 1. divisjon i overhodet, sier Bratland.

Også Brann har så godt som solgt ut sine billetter til kampen. Klubben og Bataljonen delte billettene 50-50, og de få som er igjen er det supporterklubben som sitter på. Disse forventes å bli solgt i løpet av kort tid, hvilket betyr at det heller ikke vil være mulig å kjøpe Brann-billetter på kampdagen.

— Det er tomt. Vi har solgt ut alt vi er blitt tildelt, sier Branns salgssjef, Dag Frode Algerøy, som håper på en folkefest.

Les også

Demidov: - Treneren har vår respekt

— En fantastisk ramme

Det gjør også Åsanes trener, Kjetil Knutsen, som gleder seg stort til lokaloppgjøret.

— Det vil bli en fantastisk ramme rundt kampen. Å spille foran fulle tribuner er sånt man drømmer om å gjøre, og i Åsane er det sjelden man får oppleve det. Det kommer til å bli en gøy opplevelse for alle som er involvert i klubben, enten det er spillere, trenere, styremedlemmer eller foreldre, sier han.

Knutsen var trener for FK Fyllingsdalen, da de slo Brann ut av cupen i 2010. Den gang fikk Fyllingsdalen mye energi av de fullsatte tribunene. Han håper på samme effekt søndag.

— Vi vil nok få mye ekstra energi. Det hjalp også en del at vi vant mot Ranheim i cupen i oppladningen til kampen, sier Knutsen.

Åsane har ikke vunnet en seriekamp siden 19. april.

Publisert: