Karadas er det nærmeste vi kommer Supermann på denne siden av Atlanteren

BLOGG: Brann hadde neppe rykket opp uten superinnbytteren Azar Karadas, skriver Doddo.

SPISS: Azar Karadas blir først og fremst vurdert som spiss i Brann, og blir å se i klubben også i 2016. (Arkivfoto) Foto: Paul Sigve Amundsen.

  • Doddo
Publisert Publisert

BRANN-BLOGGER: Doddo.

icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Hvis Clark Kent hadde vært en virkelig person, er jeg ganske sikker på at han ville sett ut som Azar Karadas. Eidarens 189 centimeter lange legeme og hans 88 kilo tunge kropp er tettpakket med muskler. Azar Karadas er det nærmeste vi kommer Supermann på denne siden av Atlanteren. Noen Supermann er han likevel ikke, kun en super innbytter, rett og slett en superinnbytter. I fjor var han helt avgjørende for Branns opprykk. Hver gang han tok plass på topp, fikk de fleste forsvarerne i Obos-ligaen den store skjelven. I den viktige hjemmekampen mot Jerv tok det bare 42 sekunder fra han kom innpå til ballen var i mål. I gledesrusen etter kampen utbasunerte Lars Arne Nilsen:

-Azar Karadas er kanskje vår viktigste mann.

Det er ganske utrolig at en spiller som kun startet fem kamper ble karakterisert som Branns viktigste. Jeg er imidlertid enig med Lars Arne Nilsen, Brann hadde neppe rykket opp uten Karadas' kraft og duellstyrke.

Les også

Karadas forlenget med Brann: Vil ikke være superinnbytter

Fortjener han forlengelse?

Men fortjener han likevel ny kontrakt? Egentlig et uinteressant spørsmål all den tid Azar Karadas hadde krav på ny kontrakt. I den forrige sto det, oppsiktsvekkende nok, at han ville få forlenget sin avtale med ett år hvis han spilte minst halvparten av kampene i 2015. Dermed fortsetter Karadas sin lange og kronglete karriere med minst ett år til.

Det er ikke ofte at en spiller blir signert for å sitte på benken, men det er tilfellet med 34-åringen. Selv om Karadas naturlig nok har ambisjoner om fast plass på laget, kommer han neppe til å starte mange kamper i 2016. Karadas skal fortsette å være det han var i 2015, en joker – en bulldoser som kommer innpå når spillet til Brann har gått i stå, og når motstandernes forsvarere er blitt slitne.

Om han vil lykkes like bra i eliteserien som i 1.-divisjon gjenstår å se, men tøffere arbeidsvilkår blir det. Vegard Forren og Jonathan Parr gir ikke like lett i dørene som det Espen Knudsen og Netan Sansara gjorde.

Jeg er også redd for at alderen vil tynge ham. For med alderen kommer skadene.

Eller kanskje de ikke gjør det for Supermann? Som en kamerat av meg uttrykte det nettopp: Azar Karadas er en maskin, han er selve inkarnasjonen av blod, svette og tårer.

Og akkurat det — blod, svette og tårer, supervilje og superkrefter - trenger Brann mer enn noen gang.

Publisert
  1. Eliteserien
  2. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Brann skriker etter nye spillere

Eliteserien

SVUTMP
8Stabæk3091294145-439
9FK Haugesund30116133951-1239
10Brann3099124049-936
11Sandefjord Fotball3098133143-1235
12Sarpsborg 083088143343-1032
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
BT anbefaler

Har du denne typen ytterpanel på huset ditt, har advokaten et godt råd.

Advokat ber alle boligeiere sende reklamasjonskrav allerede nå.

LES SAKEN