Wozniacki ferdig som verdensener

<p>Caroline Wozniacki (21) tapte tirsdag morgen mot Kim Clijsters i Australian Open. Dermed mister den danske tennisjenta førsteplassen på verdensrankingen.</p>

Belgium's Kim Clijsters, left, is congratulated by Denmark's Caroline Wozniacki after their quarterfinal at the Australian Open tennis championship, in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 24, 2012. (AP Photo/Sarah Ivey)
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Caroline Wozniacki (21) tapte tirsdag morgen mot Kim Clijsters i Australian Open. Dermed mister den danske tennisjenta førsteplassen på verdensrankingen.

Wozniacki tapte 3-6, 6-7 (4-7) i tirsdagens kvartfinale. 21-åringen har toppet verdensrankingen siden 11. oktober 2010 med unntak av én uke. Petra Kvitova, Victoria Azarenka og Maria Sjarapova har alle muligheten til å overta Wozniackis plass øverste på rangeringslisten.

– For å være ærlig så jenker jeg ikke over dette. Jeg har vært der så lenge allerede. Jeg har vært nummer én i to år på rad. Vi er bare i januar. Mot slutten av året vil dere se hvem som er best, hvem som har vært jevnest i hele sesongen. Jeg får den tilbake før eller siden. Jeg er ikke bekymret, sa Wozniacki etter at førsteplassen på verdensrankingen forsvant.

Hun bare spilt en grandslamfinale. Det var i US Open i 2009. Motstander den gangen? Kim Clijsters.

Wozniacki hadde flere poeng å forsvare i årets første grandslamturnering enn Kvitova, som spiller kvartfinale natt til onsdag. Den danske jenta hanket inn 900 i Melbourne da hun i fjor tok seg til semifinale, mens Kvitova bare skal forsvare 500 poeng etter fjorårets kvartfinaletap.

Taper poeng

Etter nederlaget mot Clijsters får Wozniacki 500 poeng. Det betyr at hun taper 400 på verdensrankingen. Kvitova forsvarers maks 500 poeng og var før Australian Open bare 195 poeng bak den danske jenta. Uansett hvordan Kvitova spiller i resten av turneringen så vil hun passere Wozniacki. Azarenka og Sjarapova kan også overta tronen som ny verdensener.

Både Wozniacki og Clijsters innledet nervøst, men det var den 11.-seedede belgiske jenta som etter hvert fikk overtaket i over 30 graders varme. Clijsters har slitt med ankelskade, men den så ikke ut til å hindre henne nevneverdig.

– Jeg måtte virkelig kjempe for seieren. Caroline forandret taktikk i andre sett og ble mer aggressiv, sa Clijsters.

Rankingkritikk

Kampen varte i én time og 45 minutter før en vinner kunne kåres, og det ble Clijsters som avgjorde det hele med tiebreak i andre sett.

Tennislegenden Martina Navratilova er blant dem som mener rangeringssystemet er feil, spesielt ettersom Wozniacki topper listen uten å ha vunnet en eneste grandslamturnering.

– Det er ingen som føler at Wozniacki er den riktige eneren. Dersom vi hadde hatt det samme systemet som for seks år siden med bonuspoeng for seier mot å slå gode motstandere, ville Kvitova vært på topp ettersom hun har slått flere toppspillere enn Wozniacki , sier Navratilova.

Azarenka på sin side slo Agnieszka Radwanska og er dermed også klar for semifinale.

(©NTB)

Publisert: