Selvsikker og ganske seierssikker

En solbrun og tilsynelatende totalt avslappet Magnus Carlsen ankom i går Chennai for å gjøre de siste forberedelsene før VM-kampen.

Presseoppbudet var stort da Magnus Carlsen landet i India før VM-kampene mot Vishy Anand. Solbrun og selvsikker konstaterte han at han mener vinnersjansene er store.
  • Jørgen Lohne
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

CHENNAI (aftenposten.no): Nordmannen skal stresse minst mulig før VM-kampen starter lørdag.

«Hey Magnus – the best of luck!» ropte begeistrede, lokale tilhengere av nordmannen på flyplassen i Chennai i India.

Mange tror Carlsen kommer til å frata Indias Viswanathan Anand verdensmestertittelen i løpet av de neste to-tre ukene.

En av dem er Vladimir Kramnik, tidligere verdensmester frem til nettopp Anand beseiret ham i 2008. Russeren vil absolutt ikke avskrive Anand, men har uttalt til de største engelskspråklige avisene i India at Anand "er redd for Carlsen."

— Er du enig i dette, Magnus?

— Nei, jeg tviler på at det er slik, sier verdenseneren til Aftenposten.

- Men du er helt sikker på å vinne?

— Helt sikker kan jeg jo ikke være, svarer han med det som fremstår som et beskjedent smil:  Men jeg har jo godt håp!

Blomster

Magnus Carlsen, hans familie og andre støttespillere ble overlesset med blomster og fargerike indiske sjal da den begeistrede lille mengden på flyplassen, bare sånn passe holdt i sjakk av sikkerhetsoppbudet, ville vise hvor velkommen utfordreren er.

Carlsen ga uttrykk for at oppholdet i Muscat med trening og ferie hadde gjort ham godt. Og slik så det vitterlig ut.

Fra flyplassen ble nordmannens team fraktet direkte til det luksuriøse Fisherman’s cove ved Bengalbukta, som ligger en times kjøring fra Chennai sentrum og VM-hotellet Hyatt Regency. Her skal Magnus Carlsen slappe av før åpningsseremonien torsdag og første parti lørdag. Det er også her han vil tilbringer fridager mellom partiene.

Tittelforsvarer Viswanathan Anand har på sin side vært på plass i Chennai i flere dager.

Stor begivenhet

— Jeg har hatt ansvar for svært mange internasjonale turneringer, men ingen av dem kan sammenlignes med denne historiske begivenheten, fastslår visepresident i Verdenssjakkforbundet FIDE, indiske D.V. Sundar, som er den alle involverte henviser til som mannen med totaloversikt over gigantarrangementet.

— Alt er i rute, fortsetter han smilende da jeg møter ham og hans team av medarbeidere i lobbyen på VM-hotellet Hyatt Regency.

Joik og halling

Selve åpningsseremonien om ettermiddagen den 7. november blir historisk i seg selv, lover Sundar, og forteller med stor entusiasme om dansegrupper og orkestre som skal glede og begeistre 6000 gjester i Jawaharlal Nehru Stadions store hall.

Blant disse er norske Villniss danskekompani, ledet av Silje Haalien Onstad og for anledningen forsterket med norske og indiske utøvere i en unik oppsetning som blant annet byr på samisk joik, halling og breakdance.

Forestillingen er produsert av Norges ambassade i New Delhi i samarbeid med Rikskonsertene etter invitasjon fra delstatsmyndighetene i Tamil Nadu. Ambassadør Eivind S. Homme vil være til stede under åpningsseremonien.

Publisert