Løfshus avviser at Sundby hadde dårlige ski

Etter at Martin Johnsrud Sundby klaget på skiene, jaktet det norske støtteapparatet intenst på svar sent fredag kveld.

Publisert: Publisert:

FANT SVAR: Vidar Løfshus sier at Martin Johnsrud Sundby ikke hadde noen grunn til å klage på skiene fredag kveld. Foto: RUNE PETTER NESS

CANMORE (adressa.no): Martin Johnsrud Sundby la ikke skjul på at han var misfornøyd med skiene etter at han gikk inn til sjetteplass på 15-kilometeren i Ski Tour Canada fredag kveld.

Les også

Northug og Sundby tok innpå i sammendraget

Kritisk Sundby

— Det er klin umulig å vurdere når du går alene, men jeg synes at jeg tapte oppsiktsvekkende mye utfor i dag. Da er det enten jeg som jobbet forferdelig dårlig nedover, eller så hadde vi ikke optimalt materiale. Det har ikke så mye med smurning å gjøre. Det har mest med hvilke skipar man velger, sier Røa-løperen til Adresseavisen.

Sent fredag kveld foregikk det intens testing i den norske leiren. Til og med landslagssjef Vidar Løfshus deltok da det norske støtteapparatet testet samtlige ski på ny. Adresseavisen pratet med Løfshus da testingen var ferdig, like før klokken elleve norsk tid fredag kveld.

Etter først ikke å ha ønsket å oppgi resultatene, tok han kontakt med Adresseavisen klokken 23.15. Da fastslo han at Sundby ikke hadde noen grunn til å klage over skiene.

DELTOK I TESTINGEN: Landslagssjef Vidar Løfshus (til høyre) bidro da det norske støtteapparatet retestet skiene i Canmore sent fredag kveld. Foto: RUNE PETTER NESS

— Ingen grunn til å klage

— Vi konkluderer med at det langt ifra er noen bom. Det er veldig store forskjeller innad i laget, men de som var høyest på resultatlista har ingen grunn til å klage, sier han.

Beste nordmann ble Sundby på sjetteplass, 37,5 sekunder bak vinner Matti Heikkinen. Fikk Hågen Krogh ble nummer sju, mens Petter Northug endte på åttendeplass. Sammenlagtleder Sergej Ustiugov gikk inn til 12. plass, drøye minuttet bak vinneren.

— Ingen har grunn til å klage. Det er et tungt føre og da oppleves det som tungt å gå, forklarer Løfshus.

- Hva tenker du om at Sundby sa det han gjorde etter målgang?

— Det tar jeg på kontoen for spontanreaksjon. Det er lov å uttrykke skuffelse.

Finsk seier

De norske løperne havnet uvanlig langt nede på resultatlista på nest siste Ski Tour Canada-etappe. Finske Matti Heikkinen vant foran Jevgenij Belov fra Russland. Marcus Hellner sørget for svensk opptur med tredjeplass.

I sammendraget leder Ustiugov med 32 sekunder på Northug. Sundby er tredjemann, 39 sekunder bak.

Sundby mener det er i drøyeste laget opp til Ustiugov med tanke på norske seiersmuligheter i Ski Tour Canada.

— Vi hadde virkelig mulighet. I dag hadde Ustiugov den tunge dagen som vi hadde ventet på. I dag hadde vi matchball. Den klarte verken jeg eller Petter å benytte oss av, sier Sundby til Adresseavisen.

Også Løfshus sier at det vil bli tøft for Sundby eller Northug å gå til topps nå.

— Det blir veldig tøft. Ustiugov går veldig bra og er i kjempeform. Vi skal få trøbbel med å ta ham. Han er en luring. Det blir veldig tungt i morgen, sier landslagssjefen.

Publisert: