Plutselig dukket en av tidenes største idrettskjendiser opp i Bergen

Den svenske legenden fulgte sønnen Leo (13) i Bergen.

TIL FINALE: Leo Borg gikk til finalen fredag med pappa Björn på tribunen. - Snart slår han meg, sier tennislegenden. Foto: Rune Sævig

  • Joar Offerdal Vatlestad
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

– Snart slår han meg, smiler tennislegenden.

Paradis Tennisklubb arrangerer denne uken Tennis Europe U14 i Bergen Tennisarena. Blant spillerne er Leo Borg (13), sønnen til tennislegenden Björn Borg.

På tribunen følgte tennislegenden og moren Patricia med på sønnen, som etter en jevn kamp mot Jack Pinnington Jones, gikk til finalen i single fredag. Tidligere i turneringen slo Leo Borg den 1. seedede i turneringen.

Norsk tennis har mange dyktige spillere, særlig gutter og jenter junior, som spiller ute i Europa.

– Det er jo kjekt at sønnen vår har klart seg så bra hittil. Han har spilt veldig bra denne turneringen, sier Borg, som sist var i Bergen to ganger på 1970- og 1980-tallet.

Den kjente og rolige spillestilen til tennislegenden var synlig også på tribunen da tilskuere ønsket å forevige møtet med en selfie.

– Norsk tennis ser bra ut

Borg ser lyst på den norske tennisfremtiden.

– Norsk tennis har mange dyktige spillere, særlig gutter og jenter junior, som spiller ute i Europa, som vi også har sett. Om man ser på norsk tennis så ser det veldig bra ut, sier Borg.

Det blir ikke så mye rom til å reise med sønnen på turneringer, selv om han synes det er gøy. På sommeren trener Björn og Leo Borg mye sammen.

– Snart slår han meg, smiler den svenske tennislegenden.

JEVN KAMP: Leo Borg (13) spilte en jevn semifinale single mot Jack Pinnington John (13), og etter det tredje og avgjørende settet tok Borg seg til finalen. Foto: Rune Sævig

Til neste år skal sønnen også spille sin egen far i spillefilmen «Borg vs. McEnroe». Rivaleriet mellom de to, også kalt «Fire and ice», skal møte det store lerretet.

– Han skal spille meg som tretten år. Vi ser alle sammen frem til filmen, det skal bli «kul», sier Borg.

Borg var full av lovord om arrangementet og fremtiden til norsk tennis.

- Det er kult at de har fått en slik turnering hit med internasjonale spillere. Det er viktig. Hallen er utrolig fin, og arrangørene gjør en fantastisk jobb.

- NORSK TENNIS: Björn Borg ser lyst på den norske tennisfremtiden. - Norsk tennis har mange gode juniorer, både jenter og gutter, som gjør det bra ute i Europa, sier Borg. Foto: Rune Sævig

At Björn Borg skulle besøke Bergen Tennisarena på Slettebakken visste arrangørene ingenting om.

– Vi visste ikke at han kom, og plutselig så sto han der. Det var kjempegøy, sier Fredrik Vabog, daglig leder i Paradis Tennisklubb, som arrangerer turneringen.

Dette er den første internasjonale turneringen i innendørsanlegget.

– Jeg er blitt fortalt at det ble arrangert noe lignende i 2007, men det var på grusbanene som ligger under dagens hall, sier Vabog.

Rundt åtti tennisspillere fra 15 nasjoner deltar.

– Det er gøy med U14, for vi har selv et stort kull i den aldersklassen i klubben, sier Vabog.

Vertsklubben har også leverte gode prestasjoner på banen.

– Noah Aadland, Amit Roopan og Emily Forman kom til kvartfinale i double. Baltazar Wiger-Nordås kom til andre runde i single. Han var én av kun to nordmenn som klarte det, sier Vabog.

INGEN DOMMER: Kampene blir spilt uten dommere. Banevakter følger med på kampene, og kan rapportere til en overdommer. - Det hele bygger på spillernes fair play, sier Fredrik Vabog (24), daglig leder i Paradis Tennisklubb. Foto: Elias Dahlen

Aadland og Forman er fornøyde med egen og klubbens innsats under turnerningen.

– Det har vært veldig gøy. Det er mange gode spillere med, så man har mye å se på om man ryker ut. I tillegg blir man kjent med nye folk, sier Aadland.

– Så er det gøy å spille på hjemmebane, sier Forman.

De svenske og danske utøverne sover hos spillerne fra Paradis Tennisklubb. At Björn Borg var innom og så på var en bonus.

– Det var veldig kjekt at Björn var her. Leo er også blitt veldig god, sier Aadland.

Ønsker større turnering

Til vanlig er knivingen mellom de norske klubbene stor, men i den internasjonale turneringen er ting litt annerledes.

– Vi føler oss alle som ett lag fra Norge, sier Vabog.

Turneringen er en del av en tour som har turneringer neste hver uke. Denne turnerigen er kategori 3, som gjør det mulig for flere lokale spillere å delta. Fire av turneringene er lagt til Norge i år, der to er i Oslo, en i Stavanger og en i Bergen. Den daglige lederen i Paradis Tennisklubb sier arrangementet har gitt mersmak, og tilbakemeldingene har vært gode.

Det var veldig kjekt at Björn var her.

– Vi planlegger å ha internasjonal turerning også til neste år, men da ønsker vi å utvide med U18. Vi er en del ansatte her, men det er også mange foreldre og medlemmer av klubben som bidrar under turneringen, og uten dem hadde ikke dette gått rundt, sier Vabog.

Publisert
  1. Tennis
  2. Bergen
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Han skulle løse Branns forsvarskrise. Nå er han på vei ut av klubben.

Vieux Yaya Sané har trolig spilt sin siste kamp i Eliteserien for Brann.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. To timers ventetid på ferge: – Det er fullt kaos

  2. Elbil tok fyr etter kollisjon

  3. Partene var enige. Nå er Søderlunds overgang satt på vent.

  4. Monika søkte om støtte til datterens trening: – Da jeg fikk svaret, ble jeg ganske sjokkert

  5. «Tida er moden for ein gjennomgang av pressedekninga om 22. juli»

  6. 24 nye smittede i Bergen