Boasson Hagen tapte på målfoto igjen - Kristoff på tredjeplass

Stor dramatikk på dagens etappe av Tour of Britain.

Publisert:

Edvald Boasson Hagen måtte igjen gi tapt på de siste meterne. Foto: Richard Sellers / PA / AP / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen var igjen svært nær en etappeseier i Tour of Britain, men australske Caleb Ewan snek seg foran på de siste centimeterne tirsdag.

Dimension Data-proffen har ikke hatt marginene på sin side i årets utgave av Tour of Britain. På søndagens åpningsetappe ble han dømt bak nevnte Caleb Ewan på målfoto, og mandag ble gudbrandsdølen fratatt seieren etter en ureglementert manøver i avslutningen av etappen.

Tirsdagens 178 kilometer lange etappe fra Normanby Hall til Scunthorpe endte på ny i en tett massespurt, og igjen var Boasson Hagen med på målfotoet. I likhet med søndag ble han dømt bak Caleb Ewan.

Alexander Kristoff gjorde også en meget sterk spurt tirsdag og endte som nummer tre. Katusha-profilen passerte målstreken en halvmeter bak Boasson Hagen og Ewan.

Les også

Her blir Boasson Hagen hyllet som vinner. Så fikk engelskmennene ham disket.

Skrøt av laget

– Laget gjorde en kjempejobb. Det var en hektisk dag, men vi holdt oss til godt hverandre. Fantastisk laginnsats igjen. Det var nært, men ikke så nært. Jeg hadde en følelse på andreplassen, sa Edvald Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

Det store plusset for Rudsbygd-gutten var at han igjen sikret seg verdifulle bonussekunder i kampen om sammenlagtseieren i Tour of Britain. Etter tre etapper har han kun sju sekunder opp til sammenlagtleder Ewan. Italienske Elia Viviani ligger mellom de to, kun sekundet bak nordmannen.

Boasson Hagen er optimistisk med tanke på å kunne sikre seg en etappeseier mot slutten av Tour of Britain.

– Det er flere etapper igjen, så får håpe den kommer til slutt. Må være fornøyd med at laget gjorde det kjempebra. Det er deilig å kjøre med denne gjengen, sa han tirsdag.

Les også

Bli med gjennom VM-løypen: Dette får verden se av Bergen

Les også

Her er sykkelstjernene som kommer til Bergen

Kvartett i brudd

Alexander Kristoff hadde få hjelperytter å støtte seg på i spurten. Dermed ble det tungt for Katusha-profilen.

– Jeg føler meg ganske bra. Jeg må gjøre ganske mye jobb og plassere meg i spurten selv, mens Edvald har et godt spurtlag her og blir plassert helt foran. Da blir det mindre krefter i spurten for meg, oppsummerte Kristoff overfor TV 2.

Fire ryttere, blant dem klatretrøyeholder Jacob Scott, utgjorde bruddet på tirsdagens etappe. Med drøye ti kilometer igjen å sykle hadde hovedfeltet innhentet utbryterne. Dermed var det duket for massespurt i sentrum av Scunthorpe.

Den belgiske veteranen Philippe Gilbert forsøkte seg med en langspurt, men ble innhentet noen små meter før målstreken.

Tour of Britain består av åtte etapper og avsluttes med målgang i Cardiff førstkommende søndag.

(©NTB)

Publisert: