Moldestad får Mohn-skryt

Trond Mohn skryter over jobben Lars Moldestads har gjort. Hardball skulle gjerne sett at den avtroppende styrelederen fortsatte.

ROSER MOLDESTAD: Trond Mohn mener Lars Moldestad har vært en samlende kraft som styreleder i Brann.
Publisert: Publisert:
Lars Moldestad gir seg som styreleder i Brann etter årsmøtet til vinteren.
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

— Lars Moldestad har gjort en god jobb. Vi er positive til Brann, fornøyde med Lars og synes det er litt dumt at han skal gi seg, sier Eivind Andreas Madsen, daglig leder i Hardball.Hardball har støttet Brann med mange spillerkjøp siden selskapet ble opprettet i 2004. Senest i 2013 har Hardball bidratt når Brann har hentet nye spillere. De siste årene har selskapet hatt et godt samarbeid med Branns formann Moldestad, et samarbeid som tar slutt når sistnevnte trekker seg som formann i Brann på årsmøtet i klubben over nyttår.

Mohn: - Lars har vært samlende

Madsen forklarer slik hvorfor han mener Moldestad har gjort en god jobb.

— Det er bare å se på budsjettene i Brann. Han har fått toget i gang igjen, fra bråstopp. Hadde han ikke gjort det, hadde kanskje Brann fått poengtrekk og slike ting. Men nå ser det bra ut i klubben. De holder seg til planen, sier Madsen.

Branns for tiden viktigste giver, Trond Mohn, bidro med 10 millioner kroner til Brann i forbindelse med at Rune Skarsfjord forrige uke fikk forlenget sin kontrakt som hovedtrener i Brann ut 2016. Også Mohn er skryter over jobben Moldestad har gjort.

— Lars har vært samlende og har fått ro i klubben. Det har vært veldig positivt. Det med kostnadskontrollen er en ting, men at han har bidratt til at Brann har snakket med én tunge, har vært viktig, sier Mohn.

— Men at Lars nå vil fokusere på sitt eget etter å ha gjort en god innsats noen år, skjønner jeg godt. Han har sin egen butikk som er ganske stor, for å si det beskjedent, fortsetter Mohn.

Taus om etterfølgeren

Verken han eller Hardball, som Mohn eier en del av, ønsker å uttale seg om hvem som bør bli Moldestads etterfølger.

Madsen i Hardball er, i likhet med Mohn, positiv til en av Moldestads siste store beslutninger i Brann: Å gi Rune Skarsfjord ny kontrakt.

— Brann har en plan frem mot 2015 som de holder seg til, og Skarsfjord er med i den planen. Derfor er det helt riktig å forlenge med Skarsfjord. Han har gjort jobben sin godt som trener, og Hardball var fornøyde da Brann ga ham ny kontrakt, sier Madsen. Han er kritisk til at deler av Brann-fansen brukte hele forrige fredags kamp mot Lillestrøm til å protestere mot den avgjørelsen.

— Jeg synes det er viktig at når det er tatt en beslutning, så bør supporterne støtte den beslutningen som er tatt. Så får de heller ta opp på årsmøtet det de er enige i. Jeg liker veldig godt å gå på Stadion, men mot Lillestrøm var det ikke noe kjekt å være der.

- Resultatene taler for seg selv

Roald Bruun-Hanssen, daglig leder i Brann, ble ansatt i 2010 i sin nåværende stilling av styret Moldestad ledet. Bruun-Hanssen sier han alltid har visst hvor han hadde styrelederen, noe som har vært en styrke, ifølge Bruun-Hanssen.

- Lars har vært en god styreleder i Brann, og en god medspiller for undertegnede som daglig leder, sier Bruun-Hanssen.

Han kommenterer Moldestads rolle i snuoperasjonen fra underskuddet på 24,9 millioner kroner i 2009 til overskudd på 6,9 millioner kroner i fjor slik:

— Først og fremst har Lars vært tydelig på det han mener det er riktig å gjøre. Han har fått kontroll på økonomien, og vært en forkjemper for ungdomslinjen. Jeg synes resultatene taler for seg selv, sier Bruun-Hanssen.

Branns daglige leder sier han er trygg på at klubben vil styre trygt og ansvarlig når det gjelder økonomi, også uten Moldestad.

Nå begynner arbeidet med å finne Moldestads erstatter. Et arbeid som gjøres av en valgkomité ledet av Endre Blindheim.

— Det kom kanskje litt overraskende på folk at Lars går av, men det at han sender et signal tidlig, gir klubben god tid til å finne en erstatter for ham. Det er bra for Brann, og ryddig av Lars.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk