Slik skal Brann-kulturen forbedres

Spillerne skal forme eget regelverk. Sportssjefen innrømmer forbedringspotensial. Derfor er kravene viktigere enn før.

Sportssjef Rune Soltvedt innrømmer at Brann har et forbedringspotensiale.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Brann Stadion (bt.no): Året 2015 er knapt i gang, men for Brann har det vært turbulent allerede.

Marcus Pedersen og Kristoffer Barmen brøt en avtale om ikke å gå på byen, og ble utestengt fra lagets treninger.

Piotr Leciejewski lot være å følge treningsprogrammet i ferien. Han vendte tilbake overvektig og fikk en ny konkurrent i fleisen.

For spillerne har det nå fått synlige konsekvenser å trå utenfor det som forventes av dem. Er det nye tider når det gjelder disiplin? Har Brann strammet inn?

— Det har alltid vært krav til å være i Brann, men når vi nå har rykket ned er kravene kanskje viktigere enn noen gang. Vi skylder byen å jobbe ræven av oss, sier fungerende sportssjef Rune Soltvedt.

Spillerne lager regelverk

Les også

Bare én av Branns ni første kamper spilles søndag

Han møter BT på kontoret sitt, like over Brann-butikken på Stadion-siden som vender mot statuen av Kniksen. Soltvedt tar ikke ordet "ukultur" i sin munn, som folk utenfra har gjort. Han vil ikke se bakover i tid. Men:— Jeg har veldig stor tro på at klubbkulturen kan bli bedre. Klarer vi å styrke den, vil det løfte oss. Det er en del områder der vi ser mulighet for forbedringer.

Soltvedt trekker frem tiltak som allerede er iverksatt.

  • Samarbeid med Høgskolen om fysiske tester.
  • Økt systematisering av styrketrening.
  • Økt treningsvolum og ofte lengre arbeidsdager på Stadion – med møter, trening og felleslunsj.

I tillegg skal spillerne, som en del av arbeidet med ny strategiplan for klubben, enes om et felles regelverk som gjelder for dem.

Les også

La Manga-turneringen: Se alle kampene og høydepunktene her

— Spillerne skal forme sitt regelverk. Det skal bli en formalisering av forpliktelsene man har som Brann-spiller. Målet er at de skal bli selvgående, sier Soltvedt.

Kaptein Erlend Hanstveit bekrefter at stallen vil arbeide med interne regler.

— Vi skal ha et møte om det. Det hadde vi for så vidt i fjor også, vi satte oss ned og tok en runde på disse tingene. Men det er Rune som vet mest om dette, sier Hanstveit.

Detaljene som teller

Rune Soltvedt vil at alle på laget skal være bevisste på små detaljer. Som alltid ha en vannflaske for hånden, aldri ta med mobiltelefonen inn på en styrkeøkt, alltid strebe etter å spise og sove riktig.

— Støtteapparatet skal legge til rette, men spillerne må ta jobben med å bli så profesjonelle som mulig selv. Det er viktig at gruppen tar ansvar for kulturen i laget.

- Har disse tingene vært tatt for lett på tidligere?

— Det har jeg ikke lyst å si så mye om. Men jeg og Vibeke (Johannesen, fungerende daglig leder) er kommet inn og er veldig opptatt av det.

- Var konsekvensene vi så i sakene med Leciejewski og Barmen og Pedersen et resultat av at dere innfører strammere disiplin?

— Vi ønsket å styrke keeperplassen, ønsket å gi Piotr – og for så vidt Øystein (Øvretveit) – et spark bak. God konkurranse kan være med å løfte oss tilbake i eliteserien. Den andre episoden har jeg ikke så lyst å kommentere, utover at spillerne vet at det forplikter å representere Brann. De er synlige i media og i bybildet. Det må de være bevisste på.

Les også

Ny tabbe kan ødelegge alt for Øvretveit

Brann har per i dag fire såkalte kjerneverdier. Noen vil mene disse har vært mest til pynt, og de skal uansett opp til re-vurdering i det pågående arbeidet med ny strategiplan. Soltvedt og daglig leder Johannesens kongstanke, er at de utvalgte klubbverdiene skal ha reell betydning i fremtiden.

— Det er veldig, veldig viktig for oss som klubb å leve etter verdiene vi blir enige om. Alle må få dem under huden. Nå er en av kjerneverdiene at vi skal bry oss. Det betyr ikke bare at vi skal være snille og klemme hverandre. Det betyr også å stille krav til hverandre.

Publisert: