Karlsson om forfall: – Ble en mye større greie enn det var

Sveriges skiyndling Frida Karlsson føler hun ble misforstått da 22-åringen meldte forfall til rulleskirenn i sommer.

STO OVER: Frida Karlsson er her avbildet under Trollhättan Action Week 2020. Denne sommeren sto hun over samme konkurranse og Toppidrettsveka i Norge.
 • Herman Folvik, VG
Publisert Publisert

– Det ble en mye større greie enn det egentlig var. Jeg har ikke vært overtrent. Jeg dro i bremsen tidlig fordi jeg har lært av de forrige årene. Det var uflyt at det var konkurranser akkurat den uken, sier Karlsson til VG på telefon fra Font Romeu i de franske Pyreneene.

Svensken sto over Toppidrettsveka i Norge og Trollhättan Action Week i august. I pressemeldingen sto det at «jeg har kjent meg sliten og overbelastet den siste tiden».

Karlsson mener noen mistolket dette som at hun var overtrent.

Hun tok grep etter å ha gjennomført en kontroll, som måler puls og laktat både når hun trener og hviler, som ikke var optimal i august. Kontrollen påfølgende uke var bra igjen.

– Ting var på glid igjen umiddelbart. Det var litt vondt i beina bare. Det ble litt misforstått. Jeg ville ikke ta noen sjanser. Det er ikke et år man skal ta noen sjanser. Jeg har lært å lytte mer til kroppen, sier Karlsson.

Etter tremila i VM hadde svensken vondt:

Sist sesong hadde Karlsson flere problemer med føtter og musklene etter chins-ulykken i Tour de Ski.

I desember 2019 fikk Karlsson startnekt ettersom hun ikke innfridde det svenske skiforbundets helsekrav.

Hennes mor og manager Mia sa i sommer at «Frida er så ambisiøs. Når det går bra legger hun på litt ekstra, en intervall ekstra her og der og så flyter det på».

– Jeg føler jeg har hatt en bedre oppkjøring enn før fordi jeg har kunne hatt mer kontinuitet. Jeg har fått trent bra, særlig i høyden. Det blir mye moro til vinteren, sier 22-åringen.

Før VM sist vinter var Karlsson optimist:

Hun ankom høydesamlingen i Pyreneene litt senere enn resten av laget etter en forkjølelse. Karlsson sier hun vil passe på utover høsten og ikke risikere noe.

– Jeg har trent litt mer og økt mengden litt i år, men det er fordi jeg har holdt meg skadefri. Det har fungert veldig bra i sommer, sier Karlsson før OL-debuten.

Lekene går i høyden i kinesiske Beijing. Ambisjonene er store.

Les også

Karlsson og kjæresten Porooma satte ny rekord i testløp

– Så klart skal man sikte høyt. Jeg har tydelige mål for hodet. Det er ikke noe krav, men jeg går for gull i OL. Så klart må man satse. Jeg drar jo ikke for å delta, sier Karlsson i kjent stil og ler.

Ole Morten Iversen, Norges landslagssjef - som tidligere trente Sverige, venter mye av Karlsson til vinteren.

– Frida har alltid vært litt opp og ned. Når hun er i form, er hun ekstremt bra og det tror jeg hun blir i år også, sier Iversen.

Sveriges komet Linn Svahn måtte gjennom operasjon i skulderen nylig. Sveriges medisinske ansvarlige Per Andersson mener det er for tidlig å si noe om OL-deltagelse for Svahn.

– Jeg utelukker ingenting. Men nå gjelder det å være veldig nøye i rehabiliteringen, så får vi se hvordan det utvikler seg, sier Andersson.

Publisert
 1. Vintersport
 2. Langrenn
 3. Frida Karlsson
 4. Linn Svahn
BT anbefaler

Jens hamret på alle dørene han fant. – Angsten sitter fremdeles i.

Brannen er meldt slukket. Totalt tolv personer har blitt evakuert.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Blomberg-magi da Brann snudde kampen

 2. Brann Kvinner skapte målshow på Stemmemyren

 3. Mandag blir det rekordhøy strømpris for Vestland

 4. Se Ballspark etter Branns seienå

 5. Ventetid på fergestrekninga Lavik-Oppedal

 6. Psykologtime med en vri. Millionene tikker inn for lokale gründere.