Live på VG+ Sport i kveld: Franske OL-helter bokser på Roland Garros

Tungvektsutfordrer og OL-gullvinner Tony Yoka (29) møter ubeseirede Petar Milas (26) fra Kroatia i hovedkampen på stevnet der flere franske OL-helter skal i aksjon på VG+ Sport i kveld.

 • VG+, VG
Publisert Publisert

Roland Garros i Paris er mest kjent for French Open og tennis, men fra kl. 20.30 i kveld kan VG+ Sport-abonnenter se proffboksing fra det berømte anlegget.

 • Ca 20.40: Igor Mikhalkin mot Mathieu Bauderlique
 • Ca 21. 50: Souleymane Cissokho mot Ismail Illiev
 • Ca 22.30: Tony Yoka mot Petar Milas

29 år gamle Yoka ble fransk idrettshelt da han i 2016 slo britiske Joe Joyce i OL-finalen i super tungvekt, og ble nasjonens første olympiske mester i den tyngste vektklassen.

Doping-utestengt

Året etter ble han profesjonell, og vant sine tre første kamper. Han ble spådd en lysende proffkarriere, og sammenlignet med ikke helt ukjente Anthony Joshua, som tok OL-gullet i super tungvekt i 2012.

Men i 2018 ble Yoka utestengt i ett år av det franske antidopingbyrået fordi han hadde hatt «no show» på tre dopingtester i løpet av det siste året.

KAMPKLARE: Tony Yoka og Petar Milas avbildet på torsdagens innveiing i Paris.

Til tross for at han hele tiden hevdet sin uskyld var ikke Yoka tilbake i ringen før i juli 2019.

Siden da har den 201 cm høye fighteren vunnet syv nye kamper, deriblant EM-tittelen i tungvekt mot belgiske Joel Tambwe Djeko i mars i år. Yoka står med ti seirer, åtte på knockout, og null tap så langt i proffkarrieren, og er for øyeblikket rangert som den 15. beste tungvekteren i verden av boxrec.

Yoka er storfavoritt mot Milas, men sistnevnte er ubeseiret på sine 15 proffkamper og kan skape trøbbel for Yoka i de ti stipulerte rundene i en kamp der det altså ikke er noen tittel på spill.

Les også

Tok et siste farvel med boksetrener Ulf Johansen

OL-HELT: Tony Toka poserer med gullmedaljen etter seieren i Rio for drøyt fem år siden.

En annen fransk boksehelt fra 2016-OL skal gå tittelkamp på kveldens stevne. Mathieu Bauderlique tok bronse i lett tungvekt i Rio, og har siden da rukket å gå imponerende 21 proffkamper.

Han har bare ett tap, og står med 11 knockoutseirer før møtet med russiske Igor Mikhalkin (24–2, 11 KO) i en 12 runders kamp der EM-tittelen i lett tungvekt står på spill.

Vinneren av oppgjøret vil gjøre et hopp på rankinglistene og nærme seg utfordrerposisjon til VM-titlene. Mikhalkin vant for øvrig EM-tittelen i 2014, og forsvarte den tre ganger. Mikhalkin gikk også VM-kamp om WBO- og IBO-tittelen i 2018, men tapte på teknisk knockout mot Sergej Kovalev.

BRONSEBOKSERE: Mathieu Bauderlique (t.v.) og Souleymane Cissokho avbildet foran Eiffeltårnet i Paris etter hjemkomsten fra Rio i august 2016.

Den første av de tre kampene som vises på VG+ Sport i kveld er Souleymane Cissokho mot russeren Ismail Iliev. Den kampen er stipulert til ti runder i super weltervekt, og det interkontinentale WBA-beltet ligger i potten.

30 år gamle Cissokho er ubeseiret på 13 proffkamper – med åtte seirer på knockout – og er for tiden rangert som nummer 37 i verden på boxrec.

Det er tre uker siden VG+ Sport viste VM-kampen der Yordenis Ugas møtte legenden Manny Pacquaio:

Publisert
 1. Kampsport
 2. Boksing
BT anbefaler

Betalte for å få «eksperter» til å løse eksamen

Løsningsforslagene lå tilgjengelige for 200 kroner.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Væpnet politi­aksjon på Nesttun

 2. Hvor smittsomt er apekopper? Når kan det komme til Bergen? Hvem er det farlig for?

 3. Mange får kreft. Men de færreste kan gjøre som Kristin G. Andresen.

 4. «Fenomenet er så utbredt at det er i ferd med å bli et folkehelse­problem»

 5. Her lander det nye direkteflyet til USA

 6. – Jeg våknet opp med bandasje og trodde jeg hadde skadet meg