Solskjær misfornøyd med dommerne – ingen unnskyldninger, mener keeperen

Ole Gunnar Solskjær (48) klaget på dommerne etter 0–1-tapet for Aston Villa lørdag. Han mente matchvinnermålet skulle vært annullert.

INGEN UNNSKYLDNINGER: David de Gea var tydelig på at Ole Gunnar Solskjær ikke kunne komme med noen unnskyldninger etter lørdagens tap mot Aston Villa.
 • Sebastian Melsom Johansen, VG
Publisert Publisert

– Det er veldig frustrerende. Jeg tåler å tape om motstanderen scorer et bra mål, men dette skulle vært offside, sier Solskjær og og refererer til at det ikke ble dømt da Kortney Hause sendte Aston Villa i ledelsen. United-manageren utdyper:

– Det skulle vært offside siden Ollie Watkins er nær David de Gea og forstyrrer ham når Hause header ballen. VAR er ikke konsekvente i slike situasjoner.

Nordmannen la vekt på dømmingen og ikke lagets svake prestasjon etter kampen. Den kommentaren likte ikke hans spanske målvakt. Han var tydelig på at man måtte se på egne prestasjoner.

– Det er ingen unnskyldninger for et sånt tap, sier de Gea til Manchester Evening News.

Etter kampen fikk Solskjær kraftig kritikk.

Keeper de Gea mener Manchester United uansett burde vinne slike kamper, hvis de skal være en utfordrer til ligatittelen denne sesongen.

– Det var en veldig skuffende dag for oss. Men det finnes ingen unnskyldninger. Vi spiller alltid med selvtillit på Old Trafford, og hvis vi ønsker å vinne store turneringer som Premier League, må vi vinne denne typen kamper, sier de Gea som til slutt sier seg enig med Solskjær om offsiden:

– Jeg så reprisen, og sannsynligvis er det offside. Watkins var veldig nær meg. Sånt skjer.

TAP: Manchester United tapte lørdagens kamp mot Aston Villa.

Solskjær får også kritikk for å klandre Liverpool-manager Jürgen Klopp for at Manchester United ikke lenger får straffespark. Bakgrunnen er at Klopp i januar uttalte at Manchester United hadde fått flere straffer på to år enn han hadde fått på fem og et halvt år i Liverpool.

Solskjær mener Klopp-uttalelsen har ført til færre United-straffer. Unnskyldningen falt ikke i god jord hos tidligere Manchester United-spiller Gary Neville.

– Du kan ikke komme med noen unnskyldninger. Du har hentet inn en av de beste spillerne gjennom tidene til klubben din, i tillegg har du signert Jadon Sancho og Raphael Varane. Du må levere, sier Gary Neville til BBC.

Ett minutt på overtid handset målscorer Hause inne i eget felt, og hjemmelaget hadde en gyllen mulighet til å få med seg ett poeng.

Portugiseren Bruno Fernandes, som scoret 18 mål og 11 assist for «de røde djevlene» forrige sesong, gikk frem til straffemerket og blåste ballen himmelhøyt over mål.

Manchester United ligger på fjerdeplass i Premier League, med 13 poeng på seks kamper. Det er likt med Manchester City, Chelsea og Everton. Kun erkerivalen Liverpool har flere, med 14 poeng.

PS! Manchester United spiller sin neste kamp på onsdag, hjemme mot spanske Villarreal i Champions League.

Publisert

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk
 1. Fotball
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Ole Gunnar Solskjær
 5. David de Gea
BT anbefaler

Folk lo da de kjøpte sjøboden. – Vi sto til knes i vann.

Bak talentfabrikken ligger en dyster historie.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Dette er bergensklubben som kan redde Øygarden fra konkurs

 2. Da Andrea trappet ned på alkoholen, merket hun endringen med én gang

 3. Båtfører skal ha krasjet i kai - deretter i en annen båt

 4. Etter et halvt døgn fant de ham på en øy, iskald og våt. – Jeg følte meg som Thor Heyerdahl.

 5. Lørdag settes Bergen sentrum på hodet

 6. En ny bølge er ventet til høsten. Dette sier forskeren om neste vaksinedose.