Syrstad Engen fikk sin Barça-debut - nå blir det spanskkurs

(Barcelona-Valencia 8–0) På en dag hvor Caroline Graham Hansen (26) åpnet scoringskontoen sin fikk Ingrid Syrstad Engen (23) endelig sin debut for Barcelona.

ENDELIG I GANG: Ingrid Syrstad Engen, her fotografert i forbindelse med en treningskamp mot Rosenborg, fikk sine første minutter for Barcelona lørdag.
 • Jostein Magnussen, VG
Publisert Publisert

Syrstad Engen, som har slitt med en lårskade etter overgangen fra Wolfsburg, ble byttet inn i det 55. minutt da Barcelona lekte seg med Valencia og vant 8–0 lørdag. Fem av målene kom i løpet av åtte minutter i første omgang.

De to landslagsprofilene sto bak det siste. Da var det Syrstad Engen som serverte «Caro», som satte inn sesongens første seriemål.

Graham Hansen hadde også en målgivende til Alexia Putellas. Putellas scoret ekte hat trick på fem minutter i 1. omgang og bidro til en perfekt start for Barcelona: Tre seirer og 18–0 i målforskjell.

– Godt tatt imot

Ingrid Syrstad Engen har fått trent i over en måned på sin vei tilbake på banen, og hun fikk en halvtime i 10–0-seieren mot Armenia og en time da Norge slo Kosovo 3–0 i VM-kvaliken nylig.

Les også

«Caro» om Ødegaard-kritikken: – Tegn på folk bryr seg igjen

Les også

Sjögren fullroser UEFAs kvinnekrav: – Trenger flere kvinner i fotballen

Nå har hun også fått sin første Barcelona-minutter.

– Jeg har blitt veldig godt tatt i mot. Det er en god kultur og fine folk her, så har jeg fått bruke tid på å finne meg til rette med alt rundt, sier Ingrid Syrstad Engen.

Tyr til tysken

Nå starter 23-åringen også på spansk-kurs for å kunne kommunisere bedre med lagkameratene som ikke skjønner så mye engelsk. Etter planen blir det spansk-opplæring to ganger i uken.

– Det trengs, for å si det sånn. Det er nesten så man av gammel vane fortsetter å snakke tysk på trening og blander litt. Det er selvsagt en stor fordel å lære seg språket, sier Syrstad Engen.

Publisert
 1. Ingrid Syrstad Engen
 2. Caroline Graham Hansen
 3. FC Barcelona
 4. Fotball
BT anbefaler

Slik er verdensmesterens første restaurant i Bergen

– Den eneste restauranten i Bergen som tilbyr det ettertraktede kjøttstykket, skriver BTs anmelder.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Smiler av super-redningen: – Det går kjapt

 2. Instagram­turisme bekymrer: – Vi kan ikke nekte folk å være der

 3. – Legar er heilage kyr, og pressa er deira nyttige idiotar

 4. Hotellet stenger for flyktninger. Hun håper å få bli i Bergen.

 5. Rykka ut til husbrann i Øygarden

 6. Hun trodde hun giftet seg med drømme­mannen. «Ganske ille», skriver Frode Thuen om det han får høre.