Her tar det helt av: Se feiringen fra Italia

OSLO/LONDON (VG) (Italia - England 1–1, 3–2 på straffer) Italia-keeper Gianluigi Donnarumma (22) ble den største helten da Italia vant EM for første gang siden 1968.

  • Hans Christian Boge-Fredriksen, VG
  • Arilas Berg Ould-Saada, VG
  • Mats Arntzen, VG
Publisert Publisert

Først sendte Marcus Rashford sitt straffespark i stolpen, før Donnarumma stoppet forsøkene til Jadon Sancho og Bukayo Saka.

Det ble avgjørelsen for at Italia for andre gang i historien har vunnet fotball-EM.

– Vi er veldig heldige som har Donnarumma. Jeg var sikker på at han kom til å redde noen straffer. Han er verdens beste keeper. Han er en vidunderlig fyr og en utrolig keeper, sier Italia-manager Roberto Mancini på pressekonferansen etter kampen.

– Dette er utrolig. Helt utrolig, sier Leonardo Bonucci.

For Italia-sjefen ble det hele overveldende. Han tok til tårene etter triumfen.

– Jeg kom hit og så alle guttene og jeg innså ikke at vi faktisk hadde klart det. Det er så vanskelig å se på en straffekonk.

Se feiringen fra Italia:

– Vi har ventet på dette øyeblikket siden 2012. Vi har jaktet på det. Det viser styrken i å tro at man kan utrette noe. Vi ønsker å vise unge spillere hva det vil si å være profesjonelle og disiplinerte på det øverste nivået, sier Bonucci.

– Pokalen kommer hjem med oss til Roma.

Etter finalen ble det klart at Donnarumma er kåret til EMs beste spiller.

– Jeg er heldig fordi jeg har spilt med Gianluigi Buffon. Nå har jeg spilt med Gianluigi Donnarumma og det er det samme, sier Italia-stopper Giorgio Chiellini til ITV.

Keeperen er bare 22 år, men har allerede rukket å spille 32 landskamper for Italia. I de kampene har han aldri sluppet inn mer enn ett mål. For tiden blir det spekulert i om han forlater barndomsklubben AC Milan.

Etter premieseremonien ble Donnarumma stående lenge på gresset med mobiltelefonen sin og feiret med sine nærmeste på FaceTime.

– Vi innser ikke engang det vi har klart å oppnå. Det italienske folket fortjener virkelig dette etter en vanskelig periode, sier Mancini.

Publisert
  1. Fotball-EM
  2. Italias herrelandslag fotball
  3. Englands herrelandslag fotball
  4. Fotball

Les mer om dette temaet

  1. Se de beste bildene fra fotball-EM

BT anbefaler

Da Liv Monika (16) møtte barnevern og psykologer, lukket hun seg. Men på mobilen lå en historie få voksne fikk høre.

Liv Monika (16) var for frisk for psykiatrien, men for syk for barnevernet. Da hun ble sendt som en kasteball i systemet, ble livet umulig å leve.

LES SAKEN