Christian Eriksen får ikke spille med hjertestarter i Italia

Etter hjertestansen i EM fikk Christian Eriksen operert inn en hjertestarter (ICD). Den får han ikke spille fotball med i Italia.

FÅR IKKE SPILLE: Christian Eriksen får ikke spille i Italia med hjertestarteren har fått operert inn.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det bekrefter medlem av det italienske fotballforbundet medisinske komité, Francesco Braconaro, til Radio Kiss Kiss onsdag.

– Christian Eriksen kan ikke få tillatelse til å spille i Italia, siger Braconaro til radiokanalen.

Eriksen spiller til daglig i den italienske klubben Inter.

ITALIA: Christian Eriksen (til høyre) feirer seriegullet med Inter i mai.

I følget Ekstra Bladet har de meget strenge regler rundt hjertesykdommer i Italia.

Det er i en protokoll fra 2017, som leger i Italia skal bruke til vurderinger, det står at man ikke kan drive med idrett hvis man har operert inn en ICD-enhet. Det gjelder spesielt kontaktidrett.

I 2018 døde Fiorentina-kaptein Davide Astori etter et hjerteinfarkt 31 år gammel. Livornos Piermario Morosini var 25 år da han døde etter et hjerteinfarkt i en Serie B-kamp i 2012.

Nederlandske Daley Blind fikk en tilsvarende ICD-enhet i kroppen som Eriksen i 2019. Han har spilt med hjertestarteren i Ajax siden.

Les også

Opererer inn hjertestarter på Eriksen

Dersom Eriksen skulle ønske å spille mer for Inter må han fjerne hjertestarteren. Braconaro forteller at det vil tas en ny vurdering dersom det skulle skje.

Italienske kilder sier til Ekstra Bladet at det neppe skjer, ettersom det er lite sannsynlig at hjertestarteren fjernes de første årene – hvis den i hele tatt blir fjernet.

Publisert: