Bille: - Derfor forlot jeg Rosenborg

Nicki Bille Nielsen (26) snakker ut og forteller hvorfor han forlot den norske serietoeren.

FORLOT: Nicki Bille Nielsen forlot Rosenborg i sommer.
  • Nils-jarle Sætre
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Den kontroversielle spissen ble nylig solgt fra Rosenborg til den franske klubben Evian. Nå snakker han ut i den danske avisen Ekstrabladet.

— Jeg gleder meg veldig til å komme ned dit, spille fotball og score mål. Samtidig er det et skritt opp å spille i den franske ligaen i forhold til Tippeligaen, sier Nielsen, ifølge Ekstra Bladet.

Media

Dansken gjør som den tidligere Liverpool-stjernen Luis Suárez og gir mediene mye av skylden. Suárez mente seg forfulgt av engelsk media og ville forlate den britiske fotballøya for ett år siden da presset ble for stort. I stedet ble han værende, spilte strålende og scoret 31 mål i Premier League.

Nilelsen var heller ikke særlig glad i media.

— Jeg syns at det har vært en tendens at media var interessert i alt som ikke handlet om fotball. Jeg må innrømme at jeg ble utrolig trøtt av det hele. Jeg merket at det orket jeg ikke mer, sier Nielsen.

Les også

«Mini»: - Helt riktig å selge Nicki Bille

Faktum er uansett at Bille Nielsen har vært involvert i flere utenomsportslige situasjoner. Han har blant annet revet i stykker Rosenborg-drakten, blitt anmeldt for ordensforstyrrelse i Trondheim og nå er han tiltalt for vold mot en politimann i hjemlandet Danmark.

Lekeland

Han forteller i intervjuet, som er det første han har gjort siden overgangen ble klar, at han ønsket seg bort fra den trønderske klubben.

— Jeg var på et lekeland med min sønn og kjæreste da vi fikk høre om interessen. Og derfra gikk det veldig fort, sier den danske spissen.

Les også

Her er Nicki Billes avskjedshilsen til RBK-gutta

Men selv om ting gikk fort, fikk han tid til å skrive en siste hilsen til lagkameratene i Rosenborg.

På en tavle skrev han: — Lykke til gutter. Håper dere vinner serien. Takk for alt.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk