- For knust til å snakke

<p><strong>LILLESTRØM:</strong> Uwe Rösler trodde han var i ferd med å ta Lillestrøm til topps i norsk fotball. I stedet ble han og Gunnar Halle tuppet ut av Åråsen i går.</p>

Uwe Foto: Digitalsport

UWEUWE Foto: Aftenposten

  • Aslân W.a. Farshchian
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Det er kanskje naivt å tro at fotballtrenere får tid til å bygge opp noe lenger. Med sparkingen av Uwe Rösler i går, viste Lillestrøm klart og tydelig at to fjerdeplasser, cupfinale og finale i Royal League på to sesonger ikke er godt nok.

Og det for en klubb med følgende meritter de fem siste sesongene før Rösler: 7-7-7-2-6. Og for ordens skyld — ingen finaler.

Etter gårsdagens pressekonferanse på Åråsen, hvor det kunne virke som om de fremmøtte (daglig leder Frank Grønlund, leder Per Mathisen og manager Jan Åge Fjørtoft) ikke helt forsto selv hvorfor de hadde sparket sin tyske trener, dro Aftenposten hjem til Rösler.

Det hadde vært en tung dag.

- Jeg er for knust til å snakke nå. Vi tar det om noen dager, sa Rösler, satte frem hånden, ristet den og lukket døren.

- På rett vei

Uwe Rösler er en vinnertype og da jeg intervjuet ham før cupfinalen i fjor, sa tyskeren:

— Det det handler om, er å vinne trofeer og bli husket for alltid. Det er derfor vi er på denne planeten.

Nå kan ikke alle vinne troféer, i alle fall ikke i fotball. Så mange pokaler er det ikke til utdeling.

For Rösler handlet det imidlertid om å vinne eliteserien, og han så det i et treårig perspektiv. 2005 var det første året han og assistent Gunnar Halle ledet laget, og skulle bli en stabiliseringssesong. I 2006 skulle Lillestrøm nærme seg medalje, og i 2007 skulle LSK være et topplag "med det et sånt mål innebærer", som Rösler har formulert det.

— Vi har vært foran planen, med to fjerdeplasser og to finaler. Vi har fått klubben på rett vei, både på og utenfor banen. Vi er stolte over den jobben vi har gjort, og synes det er synd vi ikke får fortsette. Vi håpet å få være med helt ut, sier Halle til Aftenposten.

Sikker på gull

Etter 3-3-kampen borte mot Lyn i august, hvor Lillestrøm ledet, men tapte poeng mot slutten, uttalte Rösler at han var sikker på gull.

— I garderoben så jeg at spillerne ble sinte. De viste følelser. De kjeftet på hverandre. Det gjorde meg veldig glad. Det er det jeg har ønsket fra første stund her. Flasker føk gjennom luften, og spillerne skrek til hverandre. Jeg så dem igjen torsdag morgen. Det jeg har sett gjør at jeg er overbevist om at vi vinner serien, sa Rösler da.

— Med tanke på hvordan det endte, gravde dere deres egen grav da, Halle?

— Nei, det var helt greit da. Hadde vi vært litt heldigere og dyktigere i høst, kunne vi vært der oppe.

For Halle innrømmer at høsten har vært svakere enn forventet, men synes ikke det er nok til å gi ham og Rösler sparken.

— Når vi lå helt oppe i toppen, er vi selvfølgelig skuffet fordi det ikke holdt helt inn, men målene vi har hatt er oppnådd, og derfor er vi skuffet over å ikke få fortsette.

Kritisk investor

Halle føler heller ikke at det har vært noe mistillit i spillergruppen.

— Det har ikke vært tema. Etter et møte mandag (i forrige uke) fikk vi beskjed om at vi skulle få fortsette. Det må ha skjedd noe etter det.

I torsdagens utgave av lokalavisen Romerikes Blad, kom investor Per Berg med relativt krass kritikk av både fjerdeplassen i serien og lagets offensive spill denne sesongen. Berg sitter i klubbens sportslig utvalg sammen med Tom Lund og nevnte Grønlund og Mathisen. Det er dette utvalget som besluttet å sparke Rösler.

— Jeg synes ikke vi har noen grunn til å være fornøyd med fjerdeplass, selv om det til slutt ikke var overraskende slik sesongen utviklet seg. Jeg mener angrepsspillet vårt heller ikke har vært så bra som det burde være. Faktisk er kampen vår mot Djurgården i Royal League i vinter den beste vi gjorde gjennom hele sesongen, sa Berg, og ga følgende svar på om Rösler var rett mann for jobben som hovedtrener.

— Uwe har kontrakt ett år til

Han bommet med 361 dager.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt96212171420
2Molde962123111220
3Kristiansund850378-115
4Rosenborg94232014614
5Vålerenga93421513213
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Eliteserien
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. De glemte komiprisen

  2. Rösler: - Jeg er lei meg

BT anbefaler

Åpner for forbud mot bensin- og dieselbiler i deler av Bergen

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) gir Statens vegvesen i oppdrag å legge til rette for nullutslippssoner i…

LES SAKEN