Barcelonas snuoperasjon: - Har fått et voldsomt løft

Det ligger an til en vidåpen kamp om ligagull i Spania.

Lionel Messi og Neymar feirer Champions League-avansement etter en utrolig snuoperasjon mot PSG. Emilio Morenatti / TT / NTB Scanpix

Det er få steder i fotball-verden det svinger så fort som i Spania.

For én måned siden haglet kritikken mot Barcelona, mens Real Madrid fremsto solide. Nå er rollene byttet om.

Der alle piler peker opp for Barcelona, har Real Madrid hatt flere svake prestasjoner den siste tiden.

Real Madrid har mistet grepet de hadde om ligatittelen. De ligger ett poeng bak Barcelona - med én kamp mindre spilt.

– Voldsomt løft

Søndag fortsetter den spanske gull-duellen. Barcelona besøker Deportiva La Coruna, mens Real Madrid tar imot Real Betis senere på kvelden.

– Igjen ser vi hvor vanskelig det er å holde stabil form i ni måneder, selv for de beste lagene og spillerne. Begge har svingt ganske mye i løpet av sesongen. Akkurat nå er det Barcelona som har momentum. De fikk selvsagt et voldsomt løft i Champions League nå, sier Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås.

Syv minutter og 17 sekunder med magi ga Barcelona et utrolig avansement mot Paris Saint-Germain onsdag kveld.

Det skjedde en snau måned etter at PSG sendte sjokkbølger gjennom fotball-Europa med 4–0-seier i den første kampen. Etter stortapet slet Barcelona seg til seire over Leganés og Atlético Madrid.

I sistnevnte kamp la manager Luis Enrique om formasjonen; Lionel Messi ble gitt en friere rolle. Det bidro til storseire over Sporting Gijón og Celta Vigo. Før onsdagens snuoperasjon mot PSG, der Neymar var banens gigant.

I mellomtiden har Enrique også kunngjort at han er ferdig som Barcelona-manager ved sesongslutt.

Les også

Da klokka viste 88 minutter, trengte Barcelona tre mål for å gå videre. Så skjedde det utenkelige

– Helt åpen gull-kamp

Også Real Madrid tok seg videre til kvartfinalen i Champions League etter seier over Napoli tirsdag. I ligaen har de imidlertid hanglet mer de siste ukene. Mot Valencia ble det tap, mot Villarreal snudde de til seier og mot Las Palmas sikret de uavgjort rett før slutt. Kun mot Eibar forrige helg var det ingen tvil om hvor seieren skulle gå.

Med seier mot Eibar og Napoli kan det imidlertid se ut til at Real Madrid er i ferd med å finne tilbake til formen. Samtidig som Barcelona allerede viser fryktinngytende form.

Det ligger an til et rotterace om gull. Lars Tjærnås holder en knapp på Barcelona som seriemester, under forutsetning av at Messi, Neymar og Luis Suárez fortsetter storspillet.

– Det er helt åpent, ikke minst fordi flere andre har vist at de kan ta poeng fra de store. Jeg holder en liten knapp på Barcelona som vinner, men det betinger at alle de tre på topp unngår skader og beholder formen, sier Tjærnås.