- Ble grisete der ute

<p>Kristine Lunde-Borgersen var ikke alene om å få juling på det norske laget.</p>

borgersen NTB Scanpix

NORGE-UNGARN 30-19

BEOGRAD (Fædrelandsvennen): Norges tidligere kaptein hadde et synlig sår på halsen etter 30-19-seieren over Ungarn. Lagvenninne Heidi Løke hadde en hoven leppe. Målvakt Katrine Lunde Haraldsen ble truffet med ballen først i magen og senere i ansiktet, og måtte forlate banen med neseblod.

  • Se intervju med de norske spillerne øverst i saken.

Var forberedt

— Det ble grisete der ute, og det var vi forberedt på. Det er tross alt en EM-semifinale, og det hadde nok blitt like tøft mot andre lag enn Ungarn, mener Kristine Lunde-Borgersen.

Norge var imidlertid ingen engler ute på banen. Flere av ungarerne tok telling etter ublide møter med norske knokler.

— Som sagt, vi visste at det ville bli en tøff fysisk kamp. Men vi klarte å spille så godt i angrep som vi ønsket, og det var gøy at det løsnet skikkelig i angrep etter hvert, sier Lunde-Borgersen.

Hun får støtte av lagkaptein Marit Malm Frafjord, som mener at Ungarn rett og slett falt sammen utover i andre omgang.

Nøkkelen er havregrøt

— De spilte fysisk på grensen hele veien, men de mistet motet da det nærmet seg slutt. De var slitne, og vi hadde krefter til å få til raske kontringer, påpeker Malm Frafjord.

Før semifinalen hadde Ungarns trener Karl Erik Bøhn referert til ”røykebein” på egne spillere. Da han overtok som landslagstrener for magyanerne, røyket angivelig halve troppen. Nå er det antallet redusert til tre spillere, men superstjernen Anita Görbicz er blant dem som fortsatt røyker.

— Ungarn har en annen kultur enn oss. Vi er veldig fokusert på kosthold og spiser havregrøt til frokost hver morgen. Alt henger sammen, og slike ting gjør at vi orker mer på tampen av viktige kamper, mener Marit Malm Frafjord.

Norges bakspiller Ida Alstad spådde før semifinalen en meget tøff match mot Ungarn. Hun var overrasket over at hun ikke fikk hardere behandling.

- Jeg var faktisk litt skuffet over dette, sa hun med et smil i pressesonen.