Nest-Sotra sendte Hønefoss under streken

Nest-Sotra tok nok en skalp borte mot Hønefoss.

  • John Inge Seljehaug
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

HØNEFOSS — NEST-SOTRA 0-1

I fjor spilte Hønefoss i eliteserien, mens Nest-Sotra spilte i 2. divisjon. Slik så det ikke ut onsdag kveld da Nest tok sin andre borteseier.

— Dette var en veldig stor prestasjon, men det som er enda mer imponerende er måten vi vant kampen på. Vi spilte en prikkfri kamp og vant fullt fortjent, sier trener Alexander Straus.

Slutt på måltørken

Simen Næss ble kampens eneste målscorer da han scoret sitt første mål for sesongen etter 55 minutter. Etter et innkast høyt opp i banen driblet Johnny Furdal et par forsvarere før han kippet ballen på bakerste stolpe. Der dukket Næss opp og bredsidet ballen enkelt i mål.— Det føles fantastisk godt, og det var godt å endelig få hull på byllen. Det gir meg selvtillit i de kommende kampene, sier Nest-spissen.

Selv om det bare ble ett mål på AKA arena og de grønnkledde fra Sotra stakk av med alle poengene, ergrer Næss seg over at han ikke puttet flere baller i mål.

— Jeg skulle gjerne hatt et par mål til i denne kampen, jeg hadde et par store sjanser som jeg burde scoret på. Men vi slapp de ikke til noen sjanser og det holdt med det ene, så da er jeg fornøyd, oppsummerer han.

Hønefoss tredje sist

Nest-guttene klatret dermed to plasser på tabellen, og ligger etter fem serierunder på en sterk sjetteplass. Hønefoss derimot står med bare fire fattige poeng, og ligger tredje sist i ligaen.

— Det så ut som det var vi som spilte i eliteserien forrige sesong, og ikke dem. I dag var vi rett og slett bedre i alle fasene av spillet, forteller spissen.

Etter full pott i de to første kampene kom Nest på jorden igjen etter at de tapte 1-2 borte mot Bærum, før også Mjøndalen stakk av med alle poengene på Ågotnes i forrige runde da de grønnkledde nok en gang tapte 1-2. Likevel hadde Straus klokkertro på full pott mot den gamle stormakten.

— Vi må ikke glemme at vi er Nest-Sotra og spilte mot et lag som rykket ned fra eliteserien. De er også et av lagene som er spådd skal kjempe om opprykk, men i dag hadde vi grei kontroll selv om de presset oss mot slutten, det er naturlig, sier Straus rolig.

Gode uten ball

Nest sin taktikk er enkel, den er den samme borte som hjemme. De skal dominere banespillet og ha ballen mest, og når de ikke har lærkulen skal de jobbe, hardt.

— Det det handler om er at vi tør å spille ball, og at vi tør å spille gjennom ledd og ta av press. Vi er et lag som liker å ha ballinnehav og gjøre det samme borte som hjemme. Jeg er ekstremt stolt av guttene mine, avslutter treneren.

Hønefoss – Nest-Sotra 0-1 (0-0)

1. divisjon menn, AKA Arena

Dommer : Sigurd Smehus Kringstad, Valder IL

Gult kort : Andrija Kaludjerovic, Hønefoss.

Mål : 0-1 Simen Næss (55.)

Nest-Sotra (4-4-2): Martin Sanchez Olsen – Mads Bjørsvik Songve, Petter Martinsen, Max Björsvik, Henrik Gjesdal – Johnny Furdal (Øystein Aksnes fra 83.), Joachim Hammersland (Christian Tveit fra 89.), Marius Hagen, Ruben Hetlevik – Simen Næss (Kristoffer Zachariassen fra 76.)

Publisert: