Bakke skjelte ut dommeren og krevde at han skulle forklare seg for spillerne

Bortvist i uavgjortkamp: — Nå har vi faen meg hatt dårlige dommere i hele år.

Forbannet: Eirik Bakke har lite til overs for dommerstanden på det nest øverste nivået.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det var Fredrikstads 1-1-scoring på straffe rett før slutt som fikk det til å koke over for den tidligere Sogndal-, Leeds— og Brann-spilleren. Hans lag hadde tatt ledelsen bare minutter før, og var på vei til tre poeng og en seks poengs stor luke i toppen av 1. divisjon.

Les også

Debutanten viste hvorfor han ville til Brann

— Karene inne i garderoben jobber ræva av seg hele andreomgangen for å få de tre poengene, og så greier dommeren å ødelegge det for oss. Det er han som gjør at vi ikke vinner. Slik er det. Det ser alle, sa en rasende Bakke til Sogn Avis.

Mente Fredrikstad-spilleren filmet

Bakke ble vist opp på tribunen etter å ha sparket til en vannflaske i forbindelse med episoden. I morgen vil det bli avgjort om Sogndal-treneren vil bli suspendert til mandagens toppkamp mot Brann. Det bekrefter Espen Auberg i Norges Fotballforbund.

— Uttalelsene etter kampen er en del av det vi skal ta stiling til, sier han om episoden.

Det var canaderen Adam Straith som gikk i bakken da dommer Torkjell Jonsson valgte å blåse straffe. Filming, mente Bakke.

Les også

Her hevder Grønner han blir spyttet på

— Dommeren står ti meter fra og ser det. Alle ser det. Spilllerne på Fredrikstad sier det etter kampen. Han filmer, og det er dommerens plikt å se det. Det sier litt om fotballforståelsen hans at han ga straffe der, raste Sogndal-treneren.

Dagen etter kampen, og etter å ha sett straffesituasjonen som ga 1-1, er dommer Torkjell Jonsson enig med Eirik Bakke om at det ikke burde vært straffe.

— Fra der jeg sto, så det ut som Fredrikstad-spilleren ble felt. Da blåste jeg straffespark. I ettertid så ser jeg jo at det kanskje ikke var sånn, og at jeg tok feil, sier dommeren.

- Har hatt én god dommer

Ifølge Sogn Aviskrevde Bakke etter oppgjøret at Jonsson skulle inn i Sogndal-garderboen og forklare seg for spillerne. Han hevder også at Sogndal kun har hatt én god dommer så langt denne sesongen.

— Hva som skjer etter kampen er ikke noe jeg vil uttale meg om, sier dommeren selv.

Omar Rafiq er mannen Bakke trekker frem som den eneste gode dommeren så langt.

Les også

Formlaget Ranheim suser videre

— Nå har vi faen meg hatt dårligere dommere i hele år. Og den arrogansen de viser. Alle kan gjøre feil, men det får ingen konsekvenser for dem. For oss blir det slik. Jeg får sikkert karantene, hva skjer med de da, var Sogndal-trenerens umiddelbare reaksjon til Sogn Avis.

Til det svarer Torskjell Jonsson følgende:

— Jeg kan bare si at vi ikke ønsker å fremstå som arrogante.

Dommersjef Terje Hauge var ute på reise, hadde ikke sett kampen eller lest det Eirik Bakke sa etter kampen. Han kunne derfor ikke uttale seg.

Publisert