Nilsen måtte overtales for å la sønnen komme til Brann

— Jeg tror ikke det blir et problem, sier sportssjefen om far-sønn-koblingen.

Her poserer Sivert Heltne Nilsen med Brann-drakten på stadion.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Mandag ettermiddag presenterte Brann sin nye midtbanegeneral – Sivert Heltne Nilsen (23).

Den første spillersigneringen Brann gjør etter at Lars Arne Nilsen overtok som trener i vår, er dermed den nye trenerens egen sønn, som også i mange år spilte under Nilsen i Hødd.

Den tidligere Vålerenga-spilleren har tegnet en treårskontrakt med Brann.

KLAR FOR BRANN: Sivert Heltne Nilsen skal spille for klubben han er supporter av de neste tre sesongene.

Overgangen kan virke påfallende, men forholdet mellom trener og spiller har, ifølge sportssjef Rune Soltvedt, hatt lite å si for Branns interesse for 23-åringen.— Vi har fulgt ham lenge, før Lars Arne ble trener også. Vi har lenge vært klar på at vi trenger en slik midtbanespiller som han er, så at Lars Arne er trener har i så måte ikke hatt noen betydning, sier han.

Les også

Brann-sjefen henter sønnen fra Vålerenga

Måtte overtales

Faktisk var treneren selv lunken til å hente sin egen sønn til klubben.

— Han måtte overtales, sier Soltvedt.

- Hvorfor?

— Han var fornuftig skeptisk. De har jobbet sammen lenge og han var usikker på om de klarte å gjenskape den relasjonen i Brann. Men etter mange fine diskusjoner, både med meg og støtteapparatet, har vi konkludert med at det vil være bra for Brann.

- Så det har ikke hatt noen betydning for Sivert at far er trener for klubben?

— Altså, at Lars Arne er her har ikke hatt noen betydning for interessen, men det kan ha hatt betydning for at Sivert ville hit, sier Soltvedt.

Les også

Innfører veiing og blodprøver av Brann-spillerne

Uheldige far og sønn-relasjoner

Opp gjennom historien har man sett flere eksempler på familie-relasjoner i Brann. På starten av 90-tallet var Teitur Thordarson var trener for sin bror Olafur, mens Kalle Björklund var trener for Joachim Björklund.

For to sesonger siden var Kaz Sokolowski i Rune Skarsfjords trenerteam da sønnen Tomasz spilte for Brann, og i forrige sesong var Rolf Barmen klubbens styreleder mens sønnen Kristoffer spilte på laget.

I de to sistnevnte tilfellene vet Bergens Tidende at situasjonene skapte murringer i spillergruppen, da det skapte spekulasjoner om spilletiden til de nevnte spillerne kun var et resultat av pappas rolle.

— Frykter dere at det vil bli et problem igjen?

— Vi har tenkt tanken og vurdert den, men vår opplevelse av både Lars Arne og Sivert er at de er flotte og respekterte typer, som kommer til å løse situasjonen profesjonelt, sier Soltvedt, og fortsetter:

— Jeg tror ikke at det kommer til å bli et problem. Jeg har tro på at spillergruppen er så oppegående at de ser på ham som en lagkamerat og konkurrent som alle andre, sier han.

Les også

Sønnens varme ord om Brann fikk Kaz til Bergen

Brann-supporter

Sivert Heltne Nilsen bodde sine tre første år på Sotra, og har vokst opp som en Brann-supporter. I 2004 gikk i Brann-toget opp til Ullevaal før cupfinalen og sto blant Brann-supporterne senest i bortekampen mot Bærum.

Til Branns hjemmesider sier han at klubbvalget ble tatt med hjertet.

— Jeg pratet med en del klubber, men det er noe med Brann som gjør at jeg ikke kunne la denne sjansen gå fra meg. Hjertet mitt ville til Brann, sier han.

Han var forrige sesong en betrodd mann av Kjetil Rekdal i Vålerenga, men har i de siste kampene vært litt ut og inn av laget.

— Da muligheten kom og når situasjonen var som den var i Vålerenga, så er jeg veldig happy med å være her, sier Sivert Heltne Nilsen.

Fornøyd med prisen

Men muligheten har ikke alltid vært der. Brann har vært interessert i midtbanespilleren i en lengre periode, men Vålerenga har ikke vært interessert i å selge. For rundt ti dager siden fikk pipen dog en annen lyd.

— Jeg vet ikke hvorfor de endret mening. Det må nesten Vålerenga svare for, sier Soltvedt.

- Hva vil han tilføre Brann?

— Han er en spiller som kjenner systemet og ideene til Lars Arne godt og har mange interessante ferdigheter. Han er arbeidsom, dekker store rom og er duellsterk, sier han.

Soltvedt ønsker ikke å kommentere hvor mye Brann har måttet betale for å kjøpe spilleren ut av kontrakten med laget fra hovedstaden, men kan si at han er fornøyd med avtalen.

— Jeg synes vi har gjort en god handel, men det er lett for meg å si. Jeg tror alle parter er fornøyde, og vi er spesielt fornøyde med at vi har fått en eliteseriespiller innenfor de økonomiske rammene vi har satt, sier Soltvedt.

Det har ikke lyktes Bergens Tidende å få tak i verken Lars Arne Nilsen eller Sivert Heltne Nilsen mandag kveld.

Publisert