Askar: - Et spesielt oppgjør

Amin Askar kan ikke garantere at han returnerer til Brann. Onsdag vil han gjøre sitt for å hive klubben som eier ham ut av cupen.

FLYR HØYT: Amin Askar (29) får et gjensyn med Brann-tilhengerne, når Sarpsborg 08 møter Brann i fjerde runde i cupen. Her fra Sarpsborgs 0-2-tap mot Rosenborg på søndag.
  • Lars Eivind Måseide
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Amin Askar forlot Brann noe overraskende på en av overgangsvinduets siste dager, etter flere gode sesonger i rødt. Dermed gikk det mot et år uten spilletid på Brann Stadion, men fru Fortuna ville det annerledes.

I NM-trekningen ble nemlig Brann og Sarpsborg 08 plukket opp av bollen.

— Det blir et spesielt oppgjør for meg. Jeg har ikke vært med på det før, så jeg vet ikke hvordan det blir, men jeg gleder meg i hvert fall til å spille på Stadion igjen, sier Askar.

En vinn-vinn-situasjon

For mens Brann tok turen ned til 1. divisjon, forble 29-åringen på det øverste nivået. Han mener overgangen var det beste for alle parter.

— Overgangen var noe Brann og jeg ønsket når jeg hørte at klubber var interessert. Jeg fikk spille i Tippeligaen og Brann fikk midler til å hente andre spillertyper de ønsket. Jeg har fått tilbakemelding fra folk i og rundt klubben at de syns det var skuffende at jeg dro, men jeg nølte ikke selv om det var vemodig å forlate Brann, sier han.

Les også

Askar om cuptrekningen: - Jeg trodde det var en spøk

— Et bilde av krisen

Brann var såpass interessert i overgangen at de subsidierte deler av lønnen hans i Sarpsborg. Det overrasker blant annet sportsredaktør i lokalavisen i Sarpsborg.

— Jeg er veldig forundret over at man har sluppet en såpass anvendelig og bra fotballspiller som Askar. Det er kanskje et bilde av krisen i Brann. At man i tillegg betaler lønnen hans høres ikke bra ut fra Brann sitt ståsted, sier Petter Kalnes i SA, som presiserer at han kun ser ting utenfra.

I Sarpsborg er han blant de første som føres opp i Geir Bakkes startellever. Foruten 2. runde i Cupen, der han var syk, har Askar spilt i samtlige kamper i årets sesong.

— Askar har vært en åpenbaring i Sarpsborg. Han holder åpenbart et høyt nivå, og jeg tror Sarpsborg vil strekke seg langt for å beholde han i klubben. Han vil nok i så fall tjene atskillig mindre enn i Brann, men jeg sitter med en følelse av at om Brann ikke rykker opp, så spiller Askar i Sarpsborg til neste år, sier Kalnes.

Utelukker ikke overgang

Askar, som fortsatt eier boligen sin på Nesttun, sier han forventer å være tilbake på Vestlandet etter sesongen, men utelukker ingenting.

— Det blir veldig hypotetisk, så det har jeg ikke lyst å kommentere. Alt kan skje i fotball. Nå er jeg i hvert fall en sentral spiller på et godt lag, og har spilt i nesten alle posisjoner bortsett fra midtstopper og keeper. Resultatene har vært OK, men kan alltid bli bedre, mener han.

Så langt står han med ett mål og ingen assist i den blå drakten. Askar mener hans nåværende arbeidsgiver er favoritter på Brann Stadion.

— Folk har store forventninger i Bergen, og vi møter et lag med litt press på seg. Vi må vise at det er forskjell på Tippeligaen og 1. divisjon, så vi må ut å styre kampen.

Les også

Askar klar for Sarpsborg: - Jeg kommer tilbake til Brann igjen

Skal ikke feire

Hva om du avgjør mot Brann?

— Det er spesielt om man skulle avgjøre kampen, men jeg har ikke planer om å feire. Jeg ønsker å vise respekt for Brann så godt jeg kan, men jeg er jo på jobb for Sarpsborg, sier mannen med høyresleggen.

Sarpsborgs trener, Geir Bakke, tror likevel kampen blir jevn, men håper Askar kan bidra positivt for østfoldingene.

— Amin bryr seg ikke hvilken farge han har på drakten. Når han er på banen gir han alt for laget sitt. Vi er forberedt på en tøff kamp. I cupen er det vinn eller forsvinn, og vi vil gjøre alt vi kan for å nå så langt som mulig. Et lag som oss må per i dag innfinne oss med at vi vil havne rundt midten. Da er Cupen er viktig, sier Bakke.

Publisert: