Aas Eriksen: - Uaktuelt å spille i 1.-divisjon

Skulle Stord rykke ned onsdag kveld, er det definitivt farvel til Inge Aas Eriksen. For landslagsemnet er bare eliteseriespill godt nok.

Stords talentfulle skytter Inge Aas Eriksen forlater moderklubben ved sesongslutt dersom nedrykket er et faktum onsdag kveld. Foto: Ørjan Deisz

  • Trond Sandvik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

— Det er det. Jeg har min egen utvikling å tenke på. Den ivaretas ikke på nivå 2 i Norge, slår 20-åringen fast. Dermed blir skjebnekampen mot Drammen et være eller ikke være for den hardtskytende backen med kontrakt på Stord ett år til.

Flere sitter på gjerdet

Vinner sunnhordlendingene mot DHK, ser alt mye lysere ut. Da er også en sluttspillplass sikret, samtidig som mulighetene for å beholde nøkkelspillere øker.

Playmaker Henrik Knudsen vil foreløpig ikke si noe om sin håndballfremtid, men dansken er kanskje uansett tapt for klubben han har spilt for i to år. Et nedrykk til 1. divisjon vil neppe klinge godt i 32-åringens ører.

Les også

Denne rørleggeren får æren for ØIFs gullsjanser

— Jeg vet at flere spillere sitter på gjerdet og avventer situasjonen. Sjansen for degradering er jo reell, innser Jesper Holm. Stord-treneren la listen skyhøyt før sesongstart ved å snakke om gull og titler. Det siste kan fremdeles komme gjennom deltakelse i Challenge Cup. Der er Stord klare for semifinaler. Men ellers har sesongen vært en gedigen nedtur.

Noen mil lenger nord tar FyllingenBergen imot Nøtterøy i siste serierunde. Vidar Gjesdals gutter har for lengst sikret seg en sluttspillplass, som denne sesongen gir muligheten for innpass i selveste Champions League. Vinneren av sluttspillet skal for første gang belønnes med kvalikmuligheter for den gjeveste E-cupen av dem alle.

— Selvsagt kan vi nå langt i sluttspillet. Kanskje helt frem. Men nå skal vi først fokusere på Nøtterøy-kampen. Den skal vinnes. Også fordi jeg ønsker Stord et videre liv i eliteserien, bedyrer Gjesdal. Han er glad for at FyllingenBergen ikke står midt oppi nedrykksstriden, slik fire andre lag gjør. Bergenserne havner, uavhengig av onsdagens resultater, på en femteplass på tabellen.

— Det er behagelig å slippe unn angsten for nedrykk. Jeg må innrømme det.

Les også

ØIF må klare seg uten nøkkelspiller i gullkampen

Fältnäs i tenkeboksen

— Femteplass?

— En ok plassering i forhold til hva som var forventet av oss. Vi var vel tippet som nummer syv eller åtte. Samtidig er jeg ikke fornøyd med sesongen som helhet. Vi ga vekk altfor mange poeng før jul og fikk til slutt for langt opp til topp fire. Etter nyttår har vi derimot bare tapt én seriekamp. Det er motiverende.

Også kampen om serietittelen har en vestlending i en hovedrolle. Eks-Fyllingen-trener Anders Fältnäs er hyret inn som coach for Bodø og mentor for nordlendingenes hovedtrener Børge Lund denne sesongen. Det har vært en ubetinget suksess. Klubben fra 67 grader nord vinner serien med seier over nedrykkstruede Bækkelaget, dersom Runar slår ØIF Arendal i Sandefjord.

— Det har vært et spesielt oppdrag, det her. Og Bodø-ledelsen vil at jeg skal fortsette en sesong til.

- Hva sier du selv?

— Jeg er i tenkeboksen. For selv om det har funket bra, er avstanden mellom Bergen og Bodø stor. Det går mye tid i reising. Jeg må tenke på totalsituasjonen min, ansvaret for Bergen Cup og hva jeg skal bruke fritiden til, kommenterer Fältnäs.

Publisert
  1. Håndball
  2. Stord IL
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Stord-treneren: - Selvsagt går vi for pokalen nå

  2. Håndballjentene vant overlegent

  3. Mortens jobb er å ta imot så harde ballespark som mulig

BT anbefaler

Skoene sto ikke i gangen. Christoffer (29) svarte ikke på mobilen. Foreldrene forsto at noe var galt.

Steve Elgåen (65) opplevde det verste en far kan oppleve. Christoffer, hans yngste sønn, forsvant, sannsynligvis i den…