Pappa Northug: - Synd han slutter

<p>Kommentatoren som kalte sønnen en gris, blir tatt av skjermen i Sverige.</p><br></br><br></br>

Publisert:

Trondheim 20101104. Jakten på dyret. Ulseth og Aschehoug forlag lanser boken om Petter Northug, "Jakten på dyret" men på pressekonferansen var "dyret" litt mindre farlig. Her med pappa John Northug (tv) under boklanseringen i Trondheim torsdag.Foto: Ned Alley / Scanpix .

gris-forside_1213043c Foto: FAKSIMILE: AFTONBLADET

Reidar Løfaldli

Sveriges langrennslandslag har ansatt ny trener. Det er 61-åringen Ulf Karlsson som overtar ledelsen av de hvitkledde langrennsløperne. Det gjør at sønnen Jonas, som kommenterer langrenn for SVT, får en annen jobbinnstruks i tiden som kommer.

— Jonas så med en gang at dette ikke ville bli uproblematisk. Det er såpass tydelig, sier sportssjef i SVT, Per Yng til sportexpressen.se.

Skapte stor debatt

Jonas Karlsson er kommentatoren som kalte Petter Northug en «gris» etter sin oppførsel da han krysset mållinjen sidelengs og hysjet på konkurrentene under fjorårets VM i Holmenkollen.

34-åringen skapte stor debatt både i Sverige og Norge etter uttalelsene.

— Det sies at han var en ulv som gikk med sin saueflokk, men nå er han en gris som gjør narr av sine konkurrenter, sa Karlsson i 2011. — Jeg har snakket med hans kone og han er en gris selv, svarte Northug den gang.

- Sporten trenger engasjement

Petter Northug trener for tiden til Vasaloppet, og har foreløpig ikke fått overbrakt nyheten om at Karlsson slutter som kommentator. Den svenske avisen har imidlertid snakket med far og støttespiller John Northug.

- Jeg synes det er synd og leit. Jonas er en person som forhøyer stemningen. Skisporten trenger friske fraspark både i sporet og verbalt , sier pappa Northug.

— Det er sterke følelser innen skisporten og slik skal det være. Han var engasjert og derfor sa han det han gjorde. Jeg håper de ansetter noen som er like engasjert, sier han.

Publisert: