Doddo: - 96 prosent. Det er det vi Brann-fans vil trenge...
Det er 80 prosent sannsynlig at Brann rykker ned, mener Norsk Regnesentral. — 96 prosent, kontrer Doddo.

Bergens Tidende har ved jevne mellomrom i høst fått tallknuserne i Norsk Regnesentral til å regne ut hvor stor sjanse Brann har til å beholde plassen i eliteserien.
Hvem bør spille? Sett opp ditt eget Brann-lag før skjebnekampen mot Sogndal
De siste tallene som sjefsforsker Anders Løland kommer med er dyster lesning for neglebitende Brann-fans.
Nå er faren hele 80 prosent for at Brann rykker ned!
- Faren for direkte nedrykk er 61 prosent.
- Sjansen for kvalifisering er 39 prosent. Norsk Regnesentral regner det som 50/50 å vinne kvalifiseringen.
- Dermed er faren for nedrykk 80 prosent, eller nærmere bestemt 80,4, enten direkte eller via kvalik.
Bergens Tidendes Brann-blogger Eduardo «Doddo» Andersen har følgende kommentar til den siste beregningen fra Norsk Regnesentral: – Jeg hadde trodd at prosenten skulle være høyere enn 80. For å beholde plassen må Brann prestere i fire kamper på rad. Når gjorde vi det sist?, spør Doddo.
Han tenker på de forestående kampene mot Sogndal og Haugesund, og en eventuell dobbeltkamp i kvalifiseringen.
– Norsk Regnesentral sier 80 prosent fare for nedrykk. Hva er din spådom?
– 96 prosent. Det er det vi Brann-fans vil trenge etter denne sesongen, sier Doddo.
Brann møter nedrykksrival Sogndal i Bergen søndag. I siste runde har Brann bortekamp mot Haugesund, mens Sogndal har hjemmekamp mot Stabæk.
Det vil si at det ikke nødvendigvis er godt nok for Brann om de slår Sogndal. Taper Brann siste kampen, og Sogndal vinner, er det Sogndal som får en siste sjanse i kvalifisering.
Beregningene til Norsk Regnesentral er basert på en statistisk modell hvor hvert lag har et styrketall. Det tas hensyn til hjemmebanefordel, men ikke eventuell formutvikling.
Styrketallene og hjemmebanefordelen er ukjente størrelser som tallfestes ved hjelp av resultatene i kampene som er spilt hittil i år. Her tas det hensyn til hvilke lag som har spilt mot hverandre, slik at en seier over et godt lag er bedre enn en (like stor) seier over et dårligere lag. En stor seier er i tillegg bedre enn en ettmålsseier.
Når styrketallene og hjemmebanefordelen er tallfestet fra de spilte kampene, spilles resten av kampene 10.000 ganger på en datamaskin. Tabellsituasjonen gjøres tilsvarende opp 10.000 ganger.