Halve Brann-laget kan miste neste hjemmekamp

Lars Arne Nilsen irriterer seg, men kan ikke gjøre noe med problemet.

GULT ER UKULT: Brann har fått svært mange gule kort denne sesongen. Mot Follo er seks spillere i fare for å pådra seg karantene for gult kort nummer tre eller fem. En av dem er Fredrik Haugen (bildet), som ble utvist etter to gule mot Fredrikstad.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Da Brann avsluttet vårsesongen med å slå Kristiansund 2-1, fikk hele fem rødkledde spillere gult kort. Det kan fort svi. For ta et dypt åndedrag og les listen over spillere som bare er ett gult kort fra å måtte sone karantene:

— Vadim Demidov.

— Fredrik Haugen.

— Erik Huseklepp.

— Bismar Acosta.

— Kristoffer Barmen.

— Azar Karadas.

— Kristoffer Larsen.

Alle unntatt Karadas startet den forrige seriekampen. I aller verste fall kan en halv startellever bli utestengt samtidig.

- Det er selvfølgelig ikke bra. Nå gjelder det å unngå å få karantener på alle samtidig, sier Lars Arne Nilsen.

Aksepterer ikke kjefte-kort

Treneren sier han ikke har gått i dybden på hva som ligger bak de gule kortene, men er klar på at det for ham er en spesiell type advarsler som er irriterende.

- Noen av dem er kommet av munnbruk, og det kan vi ikke ha noe av. Gule kort på grunn av frustrasjon og prating er helt, helt uakseptabelt. De kortene irriterer meg, det er veldig uprofesjonelt å få sånne.

Les også

Nilsen-signeringene som kan vise en ny Brann-trend

Kristoffer Larsen er altså en av dem som må stå over en kamp hvis han får et kort til. Det var han ikke klar over da BT tok temaet opp med ham.

- Jeg visste ikke engang at jeg hadde to gule. Jeg fikk nå sist, men tror jeg skal klare å kontrollere meg så jeg ikke får et til. Det pleier ikke være jeg som får flest kort, akkurat, sier Larsen.

I likhet med treneren mangler han forklaringer på hvorfor Brann-kortene er blitt så hyppige. Men han mener laget har måttet være hardtspillende etter nedrykket.

- Vi har mange beviser på at 1. divisjon er en hard liga. Det har vært nødvendig for oss å brette opp ermene og bli med på den delen av spillet, sier Larsen.

Sårbare på sidene

Sjefen hans synes det er helt greit å få et og annet kort for tøft duellspill. Videre er Nilsen nå opptatt av at karantenene ikke kommer i utsatte posisjoner.

- Vi har bra dekning på en del plasser. Sentralt i banen har vi mulighet for å dekke opp. På sidene kan vi ikke risikere like mye, sier Lars Arne Nilsen.

Dersom utestengelsene kommer på feil sted, eller det eksempelvis kommer en skade på en ving, er han forberedt på å gå bort fra 4-3-3-formasjonen sin.

- Mister vi en kant, må vi legge om. Så må vi se hvordan vi eventuelt gjør det. Det kan bli aktuelt å bruke tre stoppere, sier Lars Arne Nilsen.

BT skrev i juni at Brann var laget med flest gule kort i 1. divisjon. Før den pågående runden var de fortsatt det. Brann er også ett av fire lag som har fått to utvisninger i løpet av sesongen. For øvrig har også Branns siste signering, Viljar Vevatne, pådratt seg tre gule kort i år og dermed også karantene. Han skal etter planen spille sesongen ut i Bryne.

Publisert: