Hvem skal score Brann-målene?

Doddo klør seg i hodet. Les bloggen.

Rikard Norlings foretrukne spisspar ser ut til å være Marcus Pedersen og Erik Huseklepp. Kan Husekelpp finne tilbake til toppformen?
  • Erli Berg Daneshmand
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Brann skal i løpet av 2015 ta strake veien tilbake til eliteserien.

Alt annet enn opprykk vil være en gigantisk fiasko. For at det skal skje må laget generelt, og spissene spesielt, fungere langt bedre enn det de gjorde i fjor. Da produserte Brann enormt med sjanser. Selv om de rykket ned, var det kun fire lag som skapte flere scoringsmuligheter enn Brann.

Normalt betyr mange sjanser mange mål, men ikke i Branns tilfelle. Den ene etter den andre spissen slet med å finne veien til nettmaskene.

«Doddo» blogger om Brann.

Med all respekt for Branns potensielle målscorere, det var ynkelige saker de leverte. Erik Huseklepp scoret knapt mål så lenge han spilte spiss og endte til slutt med tre seriemål. Kristoffer Barmen fikk gang på gang forsøke seg som spiss, uten at det hjalp. Han scoret ett seriemål, og det kom i en kamp da han spilte midtbane. Marcus Pedersen karriere som Brann-spiss har heller ikke imponert mange. Tre fattige mål ble det på han. Unge Lorentzen puttet to ganger, men klarte aldri å overbevise verken trener eller publikum om at han hadde så mye mer inne enn det.

Les også

Doddo om Branns nedrykklag: Det er ikke lønn de skulle hatt, men straff

Det eneste spissen som hadde en viss grad av ære i behold var Jacob Orlov. Han klarte tross alt å score ni ganger. Men heller ikke han hadde noen grunn til å slå seg på brystet, begrepet målgarantist kan heller ikke brukes om han.

Når spissene sviktet var det ingen andre som sto frem. På de fleste lag finnes det midtbanespiller som scorer jevnt og trutt, bare ikke på Brann. Badji scoret aldri, Haugen scoret to, mens Askar, som vanligvis scorer mye, endte opp med fire seriemål. Kasper Skaanes var et lite hederlig unntak.

Nei, det var ingenting å rope hurra for.

Det bør det bli i år.

Les også

Nå ønsker Brann-talentet å bli lånt ut

Norlings foretrukne spisspar ser ut til å være Marcus Pedersen og Erik Huseklepp. To meget store og sterke navn. Potensialet deres er enormt, men det er begynner å bli en stund siden de virkelige viste hva de er gode for. Huseklepp jakter godfølelsen, mens Pedersen vil helst bli solgt. I øyeblikket er begge skadet. Er det realistisk å tror at de kan skyte Brann tilbake til Tippeligaen?

I bakhånd har Norling fortsatt Jacob Orlov. Ingen rask spiller, og ingen teknisk begavelse, men mannen har brukbar teft for mål. Jeg er likevel usikker på om han i år vil bryte en barriere og score et tosifret antall mål.

Lorentzen stiller lenger bak i køen, men han har bevist mang en gang at han har medfødte avslutteregenskaper. Er han blitt voksen nå? Er det han som skal bære det største ansvaret?

Rune Soltvedt og Rikard Norling vet at det er en skjør spissgjeng de har. Skader og manglende selvtillit gjør at de muligens vil forsterke angrepet med en ny spiller. Alejandro Castro fra Start har vært aktuell.

Les også

Slik skal Brann-kulturen forbedres

En mann som vi i hvert fall kan stole på er Kristoffer Larsen. Han var Branns beste både mot Fyllingsdalen og Fana. Han kan bli den boksåpneren som Brann manglet i fjor, en spiller som baner vei for Huseklepp og de andre på laget.

I morgen møter Brann Shamrock Rovers. Kanskje vet vi mer etter den kampen.

Hvem mener du bør bli Branns spissduo?

Publisert: