Dette bildet er godt nytt for Brann

Marcus Pedersen gjør «kjempefremskritt». — Han har energi som min sønn, sier Rikard Norling.

MED BALL: Marcus Pedersen (24) løper nå med ballen i beina og fyrer av skudd uten problemer. Den korsbåndsskadede Brann-spissen kribler etter å kunne trene for fullt, og etter hvert spille kamp igjen. Foto: Mads Bøyum
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det er to og en halv måned siden Marcus Pedersen røk det bakre korsbåndet.

Brann-spissen hoppet overivrig inn i en takling, i årets første treningskamp. Resultatet ble korsbåndskaden som ennå hemmer ham. Da skaden var fersk, ble det anslått at han måtte vente tre måneder på å spille kamp. Siden snakket Brann-medisinerne om at hele vårsesongen ville ryke. Nå er det mer optimisme rundt Pedersen, som føler seg frem med ballen i stadig større grad.

Torsdag var han gjennom en dribleløype, og fyrte av en rekke skudd mot mål. Slikt gjør han uten problemer.

— Den siste uken har det gått mye bedre for meg, og nå går det fremover dag for dag. Jeg kjenner meg positiv, sier Pedersen etter økten.

- Er du langt unna å kunne være med resten av laget i spill?

— Jeg håper det ikke er så lenge til jeg kan spille fotball igjen. Det kribler litt i beina, men jeg får beskjed om å holde igjen litt.

Må holdes igjen

- Må du holde igjen mer enn du har lyst til?

— Ja. Jeg snek med meg på firkantspill for en måneds tid siden, og fikk litt kjeft. Men man vil jo være med, og nå har jeg stått utenfor lenge nok, føler jeg.

En av dem som passer på at Pedersen ikke overbelaster korsbåndet, er fysioterapeut Gregor Monsen. Han fulgte, som vanlig, Branns skadede spillere opp torsdag.

— At han er ute og får opp pusten mens han gjør ballbevegelser, er et kjempefremskritt. Kneet tåler såpass, sier Monsen.

Som så ofte i medisinsk sammenheng, følger det nå et «men».

— Men per nå kan han ikke spille fotball for fullt. Vi må prøve oss frem og se hvordan han reagerer på ulike ting. Som eksempelvis at vi la inn noen hopp på treningen i dag, sier Monsen.

Han ønsker ikke å gå ut med noe tidsperspektiv for et Pedersen-comeback. Trener Rikard Norling støtter seg på vurderingene til det medisinske apparatet.

— Spør du Marcus, vil han gjerne spille allerede nå, men han må fortsette sin rehabilitering og bruke tiden dette tar, sier Norling.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Barmen-test fredag

Han finner glede i Pedersens iver etter å trene for fullt.

— Han har energi som min sønn! Det er utrolig hvor mye energi Marcus har i kroppen sin, det må jeg bare si, utbryter treneren.

Brann skal gjennom fem seriekamper og eventuelt flere cupkamper i mai. Pedersen svarer med ett ord på om han kan bli klar til noen av dem: «Kanskje».

Det samme ordet kan brukes som svar på spørsmålet «kan Kristoffer Barmen spille mot Hødd mandag?». Barmen skadet setemuskulaturen sist uke, og måtte stå over hjemmepremieren mot Strømmen.

— Akkurat nå kan jeg ikke svare med hundre prosents sikkerhet, vi skal teste ham videre fredag og har mer kontroll da, sier Norling om Barmen.

I vinduet under kan du se videoen fra januar, som viser situasjonen der Marcus Pedersen skadet korsbåndet sitt.

Publisert: