Ikke se her, van Gaal: Dette er Uniteds skrekkstatistikk under din ledelse

Husker du David Moyes? Nå er Louis van Gaals tall i sjefsstolen verre.

Ikke se, Louis van Gaal. Statistikken taler ikke til din fordel.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

SISTE: Sky melder at Louis van Gaal ikke var å se på treningsfeltet til United søndag. Ryan Giggs skal ha ledet treningen. Det er dog ikke meldt om nyheter angående nederlenderens posisjon i klubben.

Louis van Gaal får så hatten passer i britiske medier søndag.

Han leder et Manchester United som er i fritt fall på tabellen, og som ikke har vunnet en kamp siden Watford ble slått 2-1 21. november.

Siden den gang har de røde fra Manchester scoret fem mål på sju kamper i alle turneringer. Siden seieren over Everton i midten av oktober har United vunnet to kamper.

Les også

Presset øker på van Gaal: - Klubben trenger ikke å sparke meg. Av og til går jeg av selv

Sjekk statistikkene

Louis van Gaal må rive seg i håret over det han får til med Manchester United.

Det er trygt å si at Manchester United-supporterne er misfornøyde med treneren, som overtok etter David Moyes før forrige sesong. Heller ikke han fikk det til, men statistikken viser at van Gaals tall nå er mørkere enn det Moyes fikk til.Den britiske avisen Daily Mirror har sett på noen nøkkeltall og sammenlignet Moyes og van Gaal i United.

Les også

Krevde unnskyldning, men dette var svaret van Gaal fikk

  • Moyes hadde en seiersprosent på 52,9. Van Gaals ligger nå på 50 prosent.
  • Moyes' United scoret 1,69 mål per kamp. Van Gaals United scorer 1,53 mål per kamp.
  • Flest kamper uten seier: Moyes lengste rekke var tre kamper. Van Gaal er nå oppe i sju.
  • Flest kamper ubeseiret: van Gaals lengste rekke er 11, mens Moyes' lengste stoppet på 12. Tapet mot Stoke på Boxing Day ble det fjerde tapet på rad for United. Ifølge Opta har ikke United prestert det samme siden 1961. Ikke siden 2010 har Manchester United sluppet inn to eller flere mål i tre Premier League-kamper på rad.
Wayne Rooney og Manchester United tapte mot Stoke, og sliter nå tungt.

– Utenkelig at han skal overleve detteFor å toppe det hele: Søndag var første gang United har gått av banen på Boxing Day uten scoring.

– Det synes nesten utenkelig at han skal overleve dette.At resultatene har sviktet over en periode er én ting. At Manchester United har mistet sin identitet er verre, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til egen kanal.

Les også

«Van Gaal virker ute av stand til å levere»

Den største kritkken mot van Gaals fotball er at den er kjedelig og lite fremoverrettet. Ti lag har scoret flere mål enn Uniteds 22 denne Premier League-sesongen. På den positive siden er det kun Tottenham som slipper inn færre enn David de Gea og resten av United-forsvaret.

– Hvilke problemer løser man ved å sparke han?

Ifølge Fox er det kun to lag som produserer færre skudd enn Manchester United. Med sine 131 skudd denne sesongen er de på 18. plass på den statistikken.

– Hvilke problemer løser man egentlig ved å sparke Louis van Gaal? Løser man noe som helst? Vil man bruke januarvinduet annerledes hvis van Gaal byttes ut med en annen? Har man i det hele tatt en kandidat som kan komme inn og gjøre det noe bedre? spurte Tv 2-ekspert Petter Myhre i kanalens studio Boxing Day.

Les også

Bentekes første ligamål siden oktober stoppet Leicesters seiersrekke

I britisk media får nederlenderen gjennomgå. Etter kampen søndag sa United-treneren at han føler han har støtte.

IKKE I FESTHUMØR: United-spillerne.

— Klubben trenger ikke sparke meg. Av og til går jeg selv, sa van Gaal.Skribent i Daily Mirror Andy Dunn skriver det er pinlig og flaut å se på Manchester United under Louis van Gaal.

– Hvor er spillere som Solskjær?

– Sju kamper uten seier og en overgangsregning på 250 millioner pund. Det er bare pinlig, skriver han.

Tidligere United-spiss Dwight Yorke satt i studio hos Sky Sports på Boxing Day. Han kunne virkelig ikke forstå hva som skjedde, og savner spillere som kan komme inn fra benken og gjøre en forskjell.

Les også

«Alle spør når en spiller skal komme ut. Men når skal fansen gjøre det?»

– Jeg tror ikke mine egne øyne. Jeg ser et United-lag uten gnist eller lidenskap. Jeg ser på benken om det er noen som kan komme inn og gjøre en forskjell. Det ser tomt ut i alle ledd. Hvor er spillere som Javier Hernandez og Ole Gunnar Solskjær, som kan komme inn fra benken og kjempe oss inn i kampen igjen, sier Yorke.

Bookmakerne viker ganske trygge i sin sak på at van Gaal er på vei ut av portene på Old Trafford. De fleste ligger på rundt 1.10 i odds på at van Gaal er neste manager som får sparken i Premier League.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk