Danskene «elsker» sjarmerende Eggen

<p>Nils Arne Eggen hovedperson i danske aviser i dag.</p>

Ekstrabladet om Rosenborg og Nils Arne Eggen
fleksnes02-body
  • Robert Veiåker Johansen
    Robert Veiåker Johansen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

København (Aftenposten.no): Det var vanskelig ikke å smile av B.Ts sportsførsteside ved frokostbordet i dag.

«I kveld knuser FCK Nils Arne Eggens drøm om Champions League», het det i en stikktittel over seks bilder av den uttrykksfulle trønder-treneren.

Og så, med store bokstaver: «FARVEL FLEKSNES» .

Avisen beskriver forskjellene og likhetene på Eggen og København-trener Ståle Solbakken. Sistnevnte, den unge av dem, fargelegges som «cool, fattet og karakterfast».

Om Eggen skriver B.T.:

«Han kommer litt sent inn i presselokalet, og gjør alle oppmerksomme på sin tilstedeværelse ved å utstøte et høyt grynt».

For ordens skyld: Eggen rensket stemmen.

B.T. mener at nøkkelen til FC Københavns etterlengtede suksess ligger i at man skaper sjanser, tar vare på dem, og er konsentrerte defensivt.

Kollega Berlingske Tidende har en litt roligere oppladning til slaget i Parken, og kommentator Flemming Fjeldgaard avslører stor respekt for Nils Arne Eggen:

«Eggen er en av spillets mest sjarmerende veteraner. Han har i sine mange voldsomt suksessrike år i Rosenborg skapt en munter og usedvanlig imøtekommende, sympatisk sportskultur, som skaper energier i rommet mellom humor og alvor» .

Fjeldgaard skynder seg med å legge til at han mener at FCK har det beste mannskapet, og at det må falle helt ned på bunnivå for å bli negativt overrasket av Rosenborg.

VIDEO: Pressekonferansen med Nils Arne Eggen

— Fotballfaglig tøv!

Publisert: