Brann pepet av banen etter å ha fått «sognebank»

Serielederen sørget for at Lars Arne Nilsen gikk på sitt første tap som Brann-trener.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

BRANN — SOGNDAL 0-4

BRANN STADION (bt.no): Brann har flydd høyt etter at Lars Arne Nilsen tok over som hovedtrener. Med to strake seiere i serien så Brann plutselig ut som en opprykkskandidat igjen, og optimismen gjorde at over 14.000 tilskuere fant veien til Stadion for å se toppkampen mot Sogndal.

Men det de fikk se av eget lag var ikke verdt inngangspengene. Sogndal sørget ikke bare for at høytflyvende Brann landet, de sørget for at de styrtet.

Sogndal jubler etter scoring mens Brann depper.

Sogndal satte hele fire baller i nettet bak Kenneth Udjus, mens Brann knapt skapte en målsjanse.Det er nå tolv poeng som skiller Sogndal og Brann i 1. divisjon. Eirik Bakkes menn har så godt som sikret opprykket til eliteserien allerede med en luke på elleve poeng.

Les også

«Askeladden Sogndal og de gode hjelperne fra Bergen»

Tidlig Sogndal-ledelse

Med tre bergensere i førsteelleveren var det serielederen som var mest aktiv i minuttene etter at Nystemten var ferdigsunget. Og allerede i det femte minuttet skulle også Saftkokaradn få noe å synge for.

Fra høyrekanten slo Morvik-gutten Petter Strand et godt innlegg mot Babacar Sarr, som headet ballen i tverrliggeren. På returen dukket Kristian Fardal Opseth opp og sendte Sogndal i ledelsen.

Det skulle komme mer fra sogningenes høyreside bare minutter. Høyreback Taijo Tenistes innlegg ble nesten satt i eget mål av Brann-stopper Fredrik Pallesen Knudsen, men stolpen reddet unggutten fra å score selvmål. Returen satte Lars Christian Kjemhus fra Bønes over mål.

Les også

Spillerne avviser ukultur i Brann

Otoo doblet

Men det skulle komme mer fra Sogndal. Etter en Brann-dødball stormet gjestene i angrep, og en Strand-ball i bakrommet var nok til å sette det røde forsvaret ut av spill. Mahatma Otoo spurter i fra både Amin Nouri og Erdin Demir, og satte ballen sikkert i mål etter å ha løpt uhindret over halve banen. Etter 20 minutter sto det 2-0 til serielederen.

Sogndal var også nær ved å øke ledelsen ytterligere før hvilen. Etter 39 minutter løsnet Kjemhus et skudd som Brann-keeper Kenneth Udjus ikke klarte å holde. Returen satte Otoo i mål, men dommer Martin Lundby annullerte scoringen korrekt for offside.

På overtid fikk Otoo nok en mulighet, men Udjus var parat og reddet forsøket. Sogndal ledet med to mål til pause. Brann skapte ikke en eneste sjanse.

Opseth med hattrick

Den første Brann-sjansen kom først i det 55. minuttet. En noe heldig Jonas Grønner fant Vadim Demidov foran mål med en lobb, men kapteinen klarte ikke å få nok kraft i avslutningen. Tidligere Fyllingsdalen-keeper Stefan Hagerup avverget forsøket med beina.

Deretter skjedde det lite i begge ender av banen før Opseth plutselig vartet opp med skikkelig C-moment. Sogndal-spissen gjorde maksimalt ut av innlegget han fikk fra høyrekanten, og brassesparket ballen i mål. Etter 77 minutter sto det 3-0 til Sogndal, men Opseth var ikke ferdig for kvelden.

For bare tre minutter senere tråklet han seg enkelt forbi to Brann-forsvarere og fullførte sitt hattrick.

Mer skjedde ikke på Stadion. Brann-spillerne ble pepet av banen etter et ydmykende 0-4-tap.

Publisert: