Over og ut for Iversen?

<p>Vraket i Irland-troppen sammen med Daniel Braaten.</p>

Det blir ikke mer landslagslek på Steffen Iversen og Daniel Braaten på en stund. Her leker de sisten på Bislett stadion før avreise til Kypros tidligere i år.
FotballNorge06.09.2010Foto: Morten Olsen, DigitalsportTrening Norge A foran landskampen mot PortugalDaniel Braaten og Steffen Iversen
  • Arild Sandven
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

OSLO (Aftenpoten): Landslagssjef Egil Olsen fant ikke plass til verken Steffen Iversen eller Daniel Braaten i 18-mannstroppen til møtet med Irland i Dublin 17. november.

Og de er ikke skadet.

— De er vraka, sånn sett. Iversen konkurrerer med de to andre på topp (John Carew og Moa), Braaten med en Huseklepp , sa Drillo til Aftenposten.no etter uttaket på Ullevaal stadion.

— De må vise mer for å komme inn igjen, bekreftet landslagssjefen.

På benken og tribunen

Begge var i 22-mannstroppen til kampene mot Kypros og Kroatia i begynnelsen av oktober.

Iversen var på benken mot Kypros, men ble sittende der i 90 minutter.

Braaten hadde bare tribuneplass i Larnaka, men fikk spille fra start i privatlandskampen mot Kroatia fire dager senere - da Toulouse-angriperen lyktes med fint lite og ble byttet ut etter en drøy time.

Da var Iversen syk og ble derfor den eneste av de 19 utespillerne i troppen som ikke kom på banen i de to kampene.

Én fra toppscorertittelen

Nå er spørsmålet om Rosenborg-spissen med 78 landskamper og 21 mål noen gang kommer inn i varmen igjen.

Drillo har flere ganger unnlatt å ta med Iversen i sine tropper, men slapp ham til de siste 35 minuttene i EM-kval-starten mot Island i Reykjavik 3. september.

Steffen Iversen har hatt en god sesong i Rosenborg, med 14 seriemål (6 på straffespark) - han kan til og med ende som eliteserietoppscorer 2010 med en fulltreffer eller to mot Aalesund på Lerkendal i siste runde.

Snart 34

Men han blir 34 år om en uke, er skadeutsatt og åpenbart ikke helt Drillos favoritt.

Bak Carew og Moa kommer dessuten flere yngre spisser, anført av Marcus Pedersen (20) i nederlandske Vitesse Arnhem.

Samtidig har Steffen Iversen gjort det klart at han gjerne blir med landslaget til og med 2012-EM i Polen og Ukraina.

Tross alt var det også han som senket Spania i Rotterdam i EM 2000 og sto for Norges foreløpig siste seier i et sluttspill.

Og hvem vet: I en 23-mannstropp til EM (som Norge har god mulighet til å nå) kan det vel være plass til en rutinert spiss som både har scoret i viktige kamper og som er et sterkt oppspillspunkt?

Dette er troppen:

Keepere: Jon Knudsen, Espen Bugge Pettersen.

Utespillere: Mohammed Abdellaoue, John Carew, Vadim Demidov, Henning Hauger, Christian Grindheim, Brede Hangeland, Tom Høgli, Kristofer Hæstad, Ruben Yttergård Jenssen, Petter Vaagan Moen, Morten Gamst Pedersen, John Arne Riise, Bjørn Helge Riise, Kjetil Wæhler, Espen Ruud, Erik Huseklepp.

Publisert: