«Det var ingen andre løsninger. Bruun-Hanssen var nødt til å trekke seg»

DODDOBLOGGEN: Snart kan vi endelig se fremover.

Roald Bruun-Hanssen kunne ikke fortsette i Brann, mener Doddo.
  • Doddo
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det hadde ikke blitt ro med Roald Bruun-Hanssen som daglig leder. Tilliten til ham var brutt. At han utvilsomt har gjort mye bra i sin periode i Brann, ikke minst når det gjelder talentsatsing, hadde ingenting å si når nedrykket var et faktum. Byens befolkning krevde at noen måtte ta ansvar for fadesen, og de fleste pekte på Roald Bruun-Hanssen.

Hvis han hadde valgt å fortsette, hadde han fått umulige arbeidsforhold, og støyen rundt klubben hadde blitt uutholdelig.

Les også

«Feil mann fikk ansvaret for nedrykket. Det er Norling som burde gått»

Men la det være nevnt at Branns problemer stikker langt dypere. De handler egentlig om en by i krise. Det handler om en by som alltid krangler med seg selv. Bybanetraseen mot nord står som symbolet på alt som er galt med oss. Vi klarer ikke å bli enige. De fleste synes at det er bedre å høre sin egen stemme enn å få lagt skinner til Åsane. Nå er det spørsmålet utsatt på ubestemt tid, og det ser ut til å være en løsning de fleste er godt fornøyd med.

Brann-blogger Doddo.

Giftlokket om vinteren, den kveldende trafikken, Fisketorget, Akvariet, skoleforfallet – Brann. Alt henger sammen. Vi klarer ikke å trekke de store linjene i denne byen. Vi er en gjeng med små kjøpmenn som er opptatt av jeg, mitt og mine.

Brann er oss bergensere

Brann er en medlemsklubb. Styret er valgt av medlemmene. Medlemmene i klubben er de av oss som har valgt å engasjere seg, de som har valgt å bidra med noe konstruktivt, ikke bare sitte på sidelinjen og vurdere alle ansettelser, spillerkjøp og resultater i etterkant. Brann er ikke én person. Det er hundrevis, tusenvis, av mennesker som har kommet og gått, og er. Brann er kort sagt oss bergensere.

Å si at alle i SK Brann er udugelige, er som å si at vi selv er det.

Roald Bruun-Hanssen var definitivt ikke udugelig, men han var den som hadde vært der lengst, han hadde vært i ledende posisjoner i alle de skuffende årene etter at gullet kom hjem. Alle tabbene og feilvurderingene og alle de uheldige omstendigheter, ble festet på hans rygg. Til slutt var det han som måtte bære hele byrden alene, og det ble for tungt.

Hadde Bruun-Hanssen hatt de karismatiske evnene som Rikard Norling, og til dels hans forgjenger, Bjørn Dahl, har, hadde muligens ting sett annerledes ut. Jeg tror at misnøyen med Roald også handlet om hans væremåte og lederstil. Mange oppfattet han som vel selvgod.

Dette er ingen jubeldag, men vi nærmer oss det punktet der det blir mulig å se fremover igjen.

Publisert
  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Her er fem mulige sportssjefer for Brann

  2. Supporterleder: - Håper dette gir ro til å gjenoppbygge Brann

  3. Supporterredaktør: - En riktig avgjørelse

  4. Maratonmøtet endte med tap for Barmen

  5. Brann ansetter sportssjef og speider

  6. Bruun-Hanssen trekker seg: - Det beste er at jeg trer til side

BT anbefaler

Hard eller rolig start? Her er Stoltzen-triksene.

Anita Lilleskare er ikke bare vanvittig rask opp Stoltzekleiven. Hun har også kuttet tiden drastisk. Fra 12.

LES SAKEN