Hushovd vurderte å droppe hele sykkelkarrieren

Thor Hushovd (36) var ikke langt unna å vrake livet som toppidrettsutøver til fordel for et mer fristende ungdomsliv med kamerater, festing og moro.

Publisert Publisert

Torsdag kommer Thor Hushovds autoriserte biografi som blant annet gir en detaljert beskrivelse av dagen da sørlendingen vant VM-gull i Australia. Foto: NTB scanpix

  • Arild Sandvik
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

KRISTIANSAND: Det kommer fram i bloggentil Jostein Ravnåsen, som i samarbeid med Hushovd har skrevet boken om den nå pensjonerte sykkelhelten.

Boka, som ganske enkelt har fått navnet «Thor», kommer i salg torsdag, og vil inneholde det meste om livet til Norges klart største sykkelstjerne gjennom alle tider.

Blant annet skrives det om Hushovds oppvekst i Grimstad og hvor nær han var å droppe hele sykkelsatsingen til fordel for et liv fylt mer av det som er normalt for norske ungdommer.

Les også

Norske forskere: – Doping hjelper i flere tiår

Var nær ved å legge opp før VM-gullet

Dessuten forteller 36-åringen om hvordan det var å komme til Frankrike som fersk proff i en alder av 22 år:

— For å være helt ærlig; jeg fikk sjokk, forteller han i boka.

Det kommer også fram at Hushovd var nær ved å legge opp allerede i 2009, to år før VM-gullet i Australia, da hans franske lag Crédit Agricole ble oppløst som følge av at sponsoren trakk seg.

Forholdet til Armstrong

— Jeg hadde bestemt meg for å bli i Crédit Agricole ut karrieren, skriver Thor Hushovd i boka.

Så da laget ble lagt ned var sørlendingen så fortvilet og langt nede at han et øyeblikk vurderte å kutte ut, legge opp. Men så kom Cervélo Test Team på banen.

Les også

«Er han ledig? Signér ham med en gang!»

— Det er det beste som har skjedd,» sier Hushovd i boka.

Noe av det som det knyttes størst spenning til i boka er hva den inneholder om Hushovds forhold til dopingtatte Lance Armstrong, noe som er viet et helt kapittel i boka.

«Kom til Hollywood og ha det litt gøy i helgen,» skrev Armstrong i en sms til Hushovd.

Hushovd dro til Hollywood og ble der sammen med Lance Armstrong gjennom helgen. Han kommer aldri til å glemme det som skjedde de dagene i LA, skriver forfatteren. Utdraget er gjengitt i bloggen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Kristoff nær ny Katjusja-kontrakt

  2. Ekspertene tror ikke på de norske VM-rytterne

  3. Historisk Tour de France-vinner legger opp

  1. Thor Hushovd