Badji klar for belgisk storklubb

Overgangen gir verdifulle kroner i Branns klubbkasse.

Stéphane Badji er klar for belgiske Anderlecht. Her fra tiden i Brann.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Den tidligere Brann-spilleren Stéphane Badji bytter klubb fra tyrkiske Istanbul Basaksehir til den belgiske klubben Anderlecht.

Senegaleseren spilte for Sogndal i 2012-sesongen, før han ble klar for Brann og spilte for bergenserne fram til overgangsvinduet forrige vinter. Da gikk midtbanespilleren til den tyrkiske klubben.

Etter bare ett år i den tyrkiske klubben flytter Badji altså på seg igjen. Denne gangen til belgisk fotball og Anderlecht.

Badji-salget betyr at Brann har krav på penger fra Istanbul-klubben. BT har grunn til å tro at dette dreier seg om 10 prosent av et videresalg fra Tyrkia. Ut fra medierapportene i Belgia, kan det bety en snau million kroner.

Badji ble solgt fra Brann for et år siden, for rundt 6,5 millioner kroner.

— Vi sto veldig hardt på at vi skulle ha en videresalgsprosent, sa fungerende sportssjef Rune Soltvedt til BT den gang.

Brann-ledelsen har ved flere anledninger uttrykt bekymring for sin vanskelige økonomiske situasjon, og beskrevet lite handlerom i overgangsvinduet. Derfor vil det være kjærkomment med nye penger for Badji.

Da senegaleseren ble solgt fra Brann, var det etter omfattende forhandlinger med Istanbul. Tyrkerne kom først med et bud på 3,5 millioner kroner, før de etter et møte i Oslo økte tilbudet sitt betraktelig.

Den belgiske toppklubben har også sikret seg Alexander Büttner fra Dinamo Moskva mandag.

(©NTB)

Publisert: