Sjokk etter Fana-trenerens ulykke: – Mange er fryktelig lei seg

Fana-trener Rune Vindheim har pådratt seg alvorlige hodeskader. Trenerens ulykke preger fotballmiljøet.

Publisert Publisert

Rune Vindheim er alvorlig skadet etter en fallulykke og er fortsatt bevisstløs. Foto: Ørjan Deisz

  • Anders Pamer
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Vindheim pådro seg alvorlige hodeskader etter en fallulykke natt til lørdag. Treneren ble hentet av ambulanse og innlagt på sykehus, hvor han øyeblikkelig ble operert.

— Situasjonen er fortsatt uavklart. Vi vet svært lite. Rune er bevisstløs, etter at han ble operert natt til lørdag, sier en preget styreformann Kristian Jæger i Fana Fotball.

Operert

Jæger sier han ikke har fullstendig oversikt over hendelsesforløpet, men forklarer at Vindheim ble hentet av ambulanse i Bergen natt til lørdag.

- Han ble operert i tre timer natt til lørdag. Siden denne hendelsen, har vi bare jobbet med å informere og å organisere oss. Stig Olav Larsen ledet Fana-laget mot Nest-Sotra lørdag, men hvem som skal ta over for Rune ut sesongen, må vi få lov å komme tilbake til.

- Hvordan har hendelsen preget klubben?

— Mange kjenner Rune. Han er en person som gir mye av seg selv. Derfor er mange også bare fryktelig lei seg og sorgfulle etter det som har hendt. Vi har brukt mye tid på å snakke sammen, men vi vet lite om hva som har hendt og om hva konsekvensene blir. Vi ble selvfølgelig sjokkerte alle mann, over at dette kunne hende med treneren vår. Det eneste vi i Fana kan gjøre, er å fortsette videre i hans ånd. Trene hardt og gjøre det vi skal.

Rune Vindheim er kjent som en kapasitet ikke minst på talentutvikling. Han var i mange år trener for sønnen Andreas' sitt lag i Nymark IL, et lag Bård Finne og Kasper Skaanes også spilte for. Senere har han vært meget opptatt av talentutvikling også i Fana.

Les også

Vidar og Fana delte poengene

Skaanes: — Går inn på meg

Brann-spiller Skaanes er også sjokkert over hendelsen. Ikke bare var Rune Vindheim hans mangeårige trener, men Skaanes og Andreas Vindheim er også svært nære venner.

- Jeg vet ikke nøyaktig hva som har skjedd, men jeg hører han ligger på sykehus og at det er alvorlig. Det er utrolig kjipt. Vi får bare inderlig håpe at det går bra.

Skaanes innrømmer at han blir påvirket av det som har hendt.

- Jeg kjenner ham godt, så det går inn på meg. Jeg håper bare for Runes del og familiens del at det ordner seg fort, sier Skaanes.

Kasper Skaanes er en av mange i hordalandsfotballen med et tett forhold til Rune Vindheim. – Dette går inn på meg, sier Brann-spilleren. Foto: Elias Dahlen

Fana Fotballs sportslige leder Mads Vik Tvedte sier han har latt seg bevege av hvordan Fana-gruppen har opptrådt etter nyheten om trenerens alvorlige ulykke.

— De har vist at fellesskapet og samholdet i Fana var så sterkt som vi trodde. Det har vært rørende å se, sier Tvedte.

Fana slo topplaget Nest-Sotra 2-1 lørdag. Tvedte sier spillerne før kampen kun kort ble informert om bakgrunnen for at Vindheim ikke var til stede. Etter kampen ble de fullt ut informert.

— Spillerne har vært bestemt på at de ønsker å jobbe videre i hans ånd og utføre det Rune har ønsket at de skal utføre, sier Tvedte.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Barna plaget mannen med «ring på spring». Så fikk han nok.

Mannen var plaget av barn i nabolaget. I mars fikk han nok. Torsdag møtte han i Bergen tingrett som tiltalt.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Fire personer innlagt på Haukeland

  2. Tøffe tider i fødelandet tvang Arne Bergsvik og familien til å ta et drastisk valg

  3. Bli med inn i hulene på Kristianborg

  4. – Gamle Bergen er i ferd med å bli en kulturkatastrofe

  5. – I løpet av et minutt var min kjæreste ting tapt

  6. Han ble kåret til «Hordalands største talent». Nå har han en usikker fremtid i Brann.

  1. Fotball 2. div