Sverre Lunde Pedersen føler seg bedre trent enn noen gang

Bergenseren har høye målsettinger på isen denne sesongen.

Sverre Lunde Pedersen håper å kunne presetere under verdenscupåpningen i Japan neste helg.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Sverre Lunde Pedersen er gått fra å være læregutt til å bli nestor i det norske skøytelaget på en-to-tre, og unggutten har høye mål i verdenscupåpningen.

— Målet er å kjempe i toppen både på 1500 og 5000 meter i verdenscupløpene både i Obihiro og Seoul. Jeg satser på pallplasser begge steder, sier unggutten.

Les også

Når er man egentlig for gammel?

Han er selvsagt tatt ut til verdenscupåpningen i japanske Obihiro fra 14. til 16. november og i Seoul fra 21. til 23. november. Deretter blir det en frihelg, før verdenscupen fortsetter med kvalifisering og løp i Europa.

Han skal gå den asiatiske verdenscupåpningen sammen med Ida Njåtun, Espen Aarnes Hvammen og Håvard Lorentzen. Tønsbergs Fredrik van der Horst var også tatt ut, men han har senere trukket seg på grunn av sykdom.

— Kanskje kan det bli tøft å nå målsettingen min den første helgen, men vi skal gå fire helger på rad med en frihelg midt imellom, så jeg satser på at formen kommer til å bli bedre og bedre, sier Pedersen.

Kaptein

Det har lenge vært kjent at det er han som er blitt valgt til kaptein på det norske skøytelandslaget. Den rollen overtar han etter Håvard Bøkko, som ikke fikk det til i OL i Sotsji, og som ikke kommer til å stille i verdenscupløpene før jul på grunn av skade.

Mye tyder på at Bøkko må gi fra seg lederposisjonen i norsk skøytesport til Pedersen. Siden Bøkko trolig ikke kommer til å gå særlig med løp før i mesterskapene på nyåret, kan det bli vanskelig for ham å ta igjen det tapte.

Men foreløpig er det først og fremst Sverre Lunde Pedersen det handler om.

— Jeg føler at formen er bra, og jeg tror nok at jeg kommer til å gå meg i veldig bra form i løpet av verdenscupløpene i Asia. Det blir nok til at det legges opp til en formtopp der, før hardtreningen starter igjen fram mot jul, sier han.

Flere timer

Pedersen har trent litt mer og noen flere timer sammenlignet med i fjor. Han har forandret på noen småting i treningen og oppladningen til sesongen, men hovedtrekkene fra tidligere sesonger ligger fast.

— Jeg føler meg bedre trent i år. Jeg føler også at jeg tåler mer, ikke minst av trening, og det har selvsagt litt å si at jeg er blitt et år eldre, sier Pedersen.

Han gikk fire brukbare løp i Stavanger sist helg. Han vant 5000 meter med 6.24,29 og gikk også til topps på 1500-meteren med 1.47,54. — Jeg gikk fire løp helt på det jevne. Det var vel ikke noe spesielt med noen av løpene i Stavanger. Jeg har et ekstra gir å gå på, og det har jeg planer om å ta ut i verdenscupløpene i Asia senere i måneden, sier Pedersen.

(©NTB)

Publisert
  1. Skøyter
  2. Sverre Lunde Pedersen

Les mer om dette temaet

  1. Norges kamp mot overmakten

  2. Nederland har 11 overbygde skøytebaner og 21.000 løpere

BT anbefaler

Se deg selv eller naboen slite seg i mål

Søk blant alle deltakerne i Stoltzen opp og se video!

LES SAKEN