- Jeg trener jo hver dag, så noen ganger må jeg gjøre noe spesielt

Piotr Leciejewski om de to kanonredningene, den tunge veien tilbake og Branns opprykkssjanser.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

SOGNDAL — BRANN 0-0

FOSSHAUGANE (bt.no): Det er ikke alltid Piotr Leciejewski må anstrenge seg for ikke å smile for bredt, men mandag kveld var det slik. Da journalistene begynte å spørre om de to redningene i første omgang, sprakk den barske, tidvis morske polakken opp i et lite glis, men hentet seg selvsagt raskt inn igjen.

— Jeg trener jo hver dag, så noen ganger må jeg gjøre noe spesielt. Hva kan jeg si? Jeg er happy! sier Leciejewski.

Han har ikke bare vært glad denne sesongen. Den ene skaden har avløst den andre, og i første halvdel spilte han bare én kamp. Etter sommerferien hjemme i Polen har han derimot spilt alle kampene, noe som har endt med tre baklengsmål på fem kamper.

SOLID: Piotr Leciejewski overbeviste med flere gode redninger mot Sogndal.

— For en keeper er det ikke lett når man først kommer tilbake etter lang tid ute, og så får man en ny skade. Du skal finne formen igjen, og dette året har vært veldig vanskelig for meg. Likevel har jeg trodd at det skulle bli bra til slutt, sier Leciejewski. - Følte du at du måtte bevise at du har ditt gamle nivå inne?

— Nei, jeg må ikke bevise noe. Jeg vet hva jeg kan, sier Leciejewski, idet Sogndals daglige leder Egil B. Mundal kommer bort, tar ham i hånden og gratulerer ham som «man of the match».

- Noe hadde skjedd

De to redningene som var mest imponerende, fant sted i det 29. og 34. minutt. Begge kom etter headinger fra kort hold, først fra Osita Chikere, så fra Kristian Opseth. Fosshaugane-publikumet trodde begge ganger at Sogndal gikk opp i ledelsen, men Leciejewski var lynraskt på plass med en hånd begge gangene.

— Jeg var rimelig sikker på at den skulle gå i mål, men da jeg ikke hørte noen juble, skjønte jeg at noe hadde skjedd, sier Opseth.

På sidelinjen sto Lars Arne Nilsen og beundret det målvakten fant på. Treneren sier følgende om sin bakerste mann:

— Han leverte, det var veldig kjekt å se. Han var en matchvinner for oss, og det trengte vi.

— Piotr har vært ute en stund, og hatt to middels kamper nå i det siste. Her var han god igjen, sier Nilsen.

Les også

For redd til å vinne

Fornøyd Nilsen

Treneren var bra fornøyd etter kampslutt, og svarer kontant på om han på forhånd ville takket ja til mandagens resultater (Sandnes Ulf-tap mot Kristiansund) og uavgjort i Sogndal.

— Ja, uten tvil. Skrekkscenarioet var å havne seks poeng bak Sandnes Ulf. At vi i stedet er to poeng bak, er jeg selvfølgelig fornøyd med. Nå er vi med for fullt, og nå starter innspurten.

— Å ta poeng i Sogndal er det veldig få som gjør, og jeg er veldig stolt over at vi får med oss ett poeng.

Det er en stor prestasjon, selv om vi gjerne skulle vist bedre offensivt spill, sier Nilsen.

Leciejewski analyserer situasjonen mye likt.

— Vi er fortsatt ikke på direkte opprykksplass, men vi er der oppe. Med ti kamper igjen er alt mulig.

Alle disse små poengene som vi får når vi spiller uavgjort, teller også, sier Leciejewski.

Gjennom hele kampen måtte den tidligere Sogndal-spilleren tåle pipekonsert fra sine gamle fans. Det så ikke ut til å plage ham.

— Nei, jeg er en erfaren spiller. Jeg stenger det ute når spiller, og tenkte ikke på det i det hele tatt.

Etter redningene i første omgang var det nokså rolig foran Leciejewski, inntil hjemmelaget fikk to store sjanser helt på slutten. For Brann var Azar Karadas nærmest med sin heading fra kort hold i første omgang, men bergenseren Mathias Dyngeland fikk ballen rett på seg og reddet.

Publisert: