Ruud klar for ATP-finalen: – Veldig stort

(Casper Ruud – Marcos Giron 6–2, 6–1) Kun åtte spillere får spille i ATP-finalen i Torino i november. Torsdag sikret Casper Ruud (22) seg en plass som første nordmann noen gang.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Det var ingen tvil. Han hadde bestemt seg, han ville ha den billetten til Torino, sier far og trener Christian Ruud til VG etter at sønnen sikret seg en plass i ATP-finalen, som spilles fra 14. til 21. november i Torino.

– Det er jo selvfølgelig veldig stort. Casper har store drømmer, som å være nummer én i verden og vinne Grand Slams. Det er den ultimate drømmen. At han er topp åtte vitner om at han har vært blant de beste spillerne på touren i år, sier treneren.

Etter at konkurrentene Jannik Sinner og Cameron Norrie begge hadde blitt slått ut av Masters 1000-turneringen i Paris tidligere, var det hele enkelt for Casper Ruud torsdag kveld.

Med seier mot kvalifiseringsspilleren Marcos Giron ville han være sikret en plass blant de åtte beste i ATP Race, selv før sesongens siste ordinære turnering i Stockholm neste uke.

Det hadde Ruud få problemer med å gjøre. Nordmannen vant 6–2, 6–1 og er dermed klar for kvartfinalen i turneringen og ATP-finalen senere i november.

KLAR FOR ATP-FINALE: Casper Ruud.

– Jeg visste hva som sto på spill. Man går litt rundt hele dagen og er litt stresset. I dag kom jeg ut og prøvde å spille aggressivt, ha kontroll så mye som mulig og ikke havne på defensiven. Det førte til noen feil her og der som jeg gjerne skulle ha unngått, men jeg servet bra og avsluttet kampen bra, sier Casper Ruud til NTB.

I kvartfinalen møter han OL-vinner Alexander Zverev.

De to møttes for første gang i kvartfinalen i Masters 1000-turneringen i Cincinnati i august. Zverev vant da 6–1, 6–3.

VIL VINNE MER: Casper Ruud har vunnet 53 kamper på ATP-touren i år. I sluttspillet i Torino om halvannen uke, er far Christian klar at det kan bli flere seirer: – Han vet hva han går til, og han har slått et par av gutta tidligere. Han drar dit med et ønske og mål om å vinne kamper.

Seieren er Ruuds 115. seier på ATP-touren, noe som gjør at han står likt med faren Christian Ruud i antall seirer og som nordmannen med flest seirer på ATP-touren.

– Den rekorden har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Det er ingen tvil om at Casper vil slå meg på alle områder. Det gleder meg bare veldig, som far og trener, sier Christian Ruud.

Ruud har denne sesongen virkelig slått gjennom på toppnivå, og nordmannen har vunnet hele fem turneringer – alle på ATP 250-nivå. Tre av turneringsseirene kom på rad da Ruud vant tre grusturneringer på rad. Ingen andre spillere har vunnet flere enn fem turneringer denne sesongen.

– Vi hadde vel ikke akkurat en plass i ATP-finalen på agendaen da sesongen startet. Da tenkte vi at vi ville være fornøyde med topp 20. Vi er nøkterne, men realistiske. Så vant han tre på rad i sommer, og skaffet seg med det en god posisjon i «racet». Han har kjempet strålende, på hardcourt og innendørs. Han har ikke bare gjort det bra i turneringer, men han har også slått gode spillere og han hører hjemme i toppen, sier trenerpappaen.

Nordmannen har også imponert i Masters 1000-turneringene, hvor han har kommet til minst kvartfinale i fem av de seks turneringene han har spilt denne sesongen.

Ruud er rangert så høyt som nummer åtte i verden for øyeblikket, og var i høst også med på det europeiske laget som regelrett knuste verdenslaget i Laver Cup.

Turneringen i Paris kan du følge på Discovery+. Ruuds kvartfinale mot Zverev er den siste kampen på fredag, og er ventet å starte tidligst klokken 21.00.

PS! Med finalebilletten sikret, vil Casper Ruud stå over turneringen i Stockholm neste uke. Det bekrefter Christian Ruud til VG.

Publisert: