Nå er det andre Brann-konger på Haugen

KOMMENTAR: Branns beste spiller de siste sesongene har fått noe å tenke på.

Publisert Publisert

MÅ SLÅ TILBAKE: Fredrik Haugen satt på benken og så Kristoffer Løkberg og Petter Strand rive opp Rosenborgs spill. Da han selv fikk sjansen, slet Brann mer. Foto: Tor Høvik

  • Anders Pamer
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

«Motivasjon slår klasse», lyder ett av Lars Arne Nilsens favorittsitater. Det så vi da Brann slo Rosenborg i Marbella søndag og det så vi også i Nilsens laguttak til kampen.

For Fredrik Haugen har vært Branns beste spiller i mange av de siste sesongene. Han er det kanskje til og med fremdeles. Det er likevel ikke sikkert det er nok.

MATCHVINNER: Petter Strand scoret. Og løp. Noe så voldsomt. Foto: Tor Høvik

Fordi motivasjon slår ofte klasse, og akkurat nå utfordres Haugen av to lagkamerater som ikke har den samme deilige touchen, ikke den samme evnen til å servere lekre pasninger eller til å åpne opp et forsvar med en detalj av klasse.

Men Kristoffer Løkberg og Petter Strand løper sånn.

Det er da helt vilt hvor de løper!

«Kverket Rosenborgs spill»

Og kampen mot Rosenborg i Marbella var testen. Kunne Brann kvele også Rosenborg med et høyt, lammende press?

Svaret var veldig tydelig. Det klareste kom fra Rosenborgs back Vegar Eggen Hedenstad, som bare føyset ballen i retning egen keeper da han ble utsatt for Petter Strand. En helt drøy tabbe, la det være sagt. Men da skal det også være sagt at Strand først jobbet for maten han fikk servert.

Altså klarte Brann å kverke Rosenborgs spill. I litt mer enn én omgang. Deretter var det Rosenborg som eide kampen. Det skal også sies.

Les også

Studiosending og Doddo-chat: Ballspark fulgte Brann – Rosenborg

«Bedre spillermateriale»

Fordi det er sant, og fordi det kan bidra til å nyansere den entusiasmen Brann nå utvilsomt vil ri på frem mot seriestart. Fordi dersom motivasjonen er lik, da vil klasse avgjøre. Rosenborg har et enda bedre spillermateriale enn det Brann har. Det kan godt tenkes at Eirik Horneland hadde annet å ta hensyn til i denne treningskampen enn bare å vinne.

Som å få Nicklas Bendtner i gjenge, for eksempel.

På samme vis er det ikke klokt å avskrive verken Fredrik Haugen eller Kristoffer Barmen som høyst aktuelle alternativer på Branns midtbane. De kommer til å bli benyttet. Også fra start.

«Usedvanlig formsterke»

Det gjelder bare å benytte de riktige spillerne til riktig tidspunkt. Og Fredrik Haugen har tidligere vist hva som skjer når han får potent konkurranse. Da tenner han på alle sylinderne.

Det kan meget vel være at det er en slik mekanisme Lars Arne Nilsen nå ønsker å utløse hos nettopp Haugen. «Se hvor mye de løper. Hvis du gjør det samme, så...»

Og Haugen kan løpe til olsok, han også. Bare vent og se.

Altså tegner det seg igjen et bilde av et Brann-lag som er usedvanlig formsterke før sesongen begynner. Det kan ha med den formidable konkurransesituasjonen å gjøre og det kan ha med treningsopplegget å gjøre. Flere er de som har pekt på at Brann de siste sesongene har vært besynderlig gode om våren - for så å få hammeren i høstsesongen.

Er det tilfelle også i år?

TRØNDERBATALJONEN: Etter kampen kunne de tidligere Ranheim-guttene Kristoffer Løkberg, Gjermund Åsen og Christian Eggen Rismark diskutere styrkeforholdet mellom Brann og RBK. Foto: Rune Petter Ness

«Bør helst få uttelling»

Besynderlig gode, er de faktisk. Men denne fotballen er kraftkrevende. Skal man stå så høyt i banen som det Brann gjorde i en times tid mot Rosenborg, da bør man helst få uttelling. Det er det ene. Det andre er at man gjør seg sårbare i de få tilfellene hvor motstanderlaget klarer å spille av presset. Da finnes det plass å kontre i. Mot Rosenborg skapte ikke Brann stort flere målsjanser enn den ene Hedenstad skapte for dem.

Det er kanskje her Fredrik Haugen kommer inn i bildet.

Men han har fått noe å tenke på. Akkurat nå er det andre konger på Haugen enn Fredrik.

Og under tre uker til seriestart.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Brann-spilleren etter operasjonene: – Den tøffeste tiden i livet

  2. Her setter han fyr i forventningene til Brann

  3. Brann-spilleren etter operasjonene: – Den tøffeste tiden i livet

  4. På dette feltet er Brann i talenttoppen

  1. SK Brann
  2. Fredrik Haugen
  3. Lars Arne Nilsen
  4. Kristoffer Løkberg
  5. Eirik Horneland