Stor uro for svenske stjerner: – Drar ikke til VM for å se på og lære

Charlotte Kalla (33) og Frida Karlsson (21) står begge over det svenske mesterskapet og begynner nå å få knapt med tid før VM-formen skal være på plass.

IKKE I RUTE: Charlotte Kalla og Frida Karlsson sliter begge med formen før verdensmesterskapet på ski, som begynner 25. februar. Foto: NTB

 • Jens Friberg, VG
Publisert Publisert

– Charlotte reiser ikke til et VM for å se på og lære. Hun reiser ikke til VM med skavanker. Der er vi enige, sier svenskenes trener Magnus Ingesson til Aftonbladet.

Kallas oppladning til det kommende verdensmesterskapet har ikke vært helt optimal. I november ble hun smittet av coronaviruset og har kjempet lenge for å komme seg tilbake.

Først i Lahti for to uker siden sesongdebuterte Kalla i verdenscupsammenheng, der hun imponerte med syvendeplass på den individuelle distansen.

Les også

VM i fare for Kalla: Sliter med ryggtrøbbel

Så, forrige helg i Falun, dukket det opp nye problemer ryggen til Kalla, som gjør at den svenske 33-åringen står over det kommende svenske mesterskapet. VM-laget presenteres torsdag, VM-start er 25. februar.

– Det går bedre med Charlotte. Det går riktig vei, men det er ikke optimalt, sier Ingesson.

Mens de svenske sprintkvinnene har hevdet seg i helgens noe B-pregede renn i Ulricehamn, er også Frida Karlsson usikker på formen før VM. Da hun VM-debuterte i Seefeld som junior for to år siden tok hun tre medaljer av ulik valør og ga Therese Johaug en kamp helt til døra på intervallstarten i klassisk.

DEN GANG DA: Ebba Andersson, Frida Karlsson og Charlotte Kalla jubler etter å ha sikret svensk stafettgull i Seefeld. Foto: Tore Meek / NTB

Nå er situasjonen en annen.

21-åringen har slitt helt siden hun skadet seg under treningsøvelser på hotellrommet i Tour de Ski, som senere gjorde at hun avbrøt touren. Hun gjorde konkurransecomeback i Falun forrige helg, klarte aldri å hevde seg og endrer nå planen inn mot verdensmesterskapet.

I stedet for å delta i det svenske mesterskapet, gjør hun nå som Kalla i håp om å finne tilbake til formen.

Les også

Johaug tror Karlsson ødela seieren: – Jeg tapte noen sekunder

– Per (Nilsson, trener), Frida og trenerne på landslaget ble enige om det. Det er lange reiser og de har en plan, sier mor og manager Mia Karlsson til SVT.

Svenske Radiosporten meldte tidligere denne uken at Frida Karlsson viste tegn på overtrening, en påstand som senere ble tilbakevist av landslagssjefen Anders Byström.

PS! Slovenia slo Sverige i spurten i søndagens lagsprint for kvinner. Norge, med Mathilde Myhrvold og Julie Myhre, endte på 7. plass.

Publisert
 1. Vintersport
 2. Frida Karlsson
 3. Charlotte Kalla
 4. Langrenn
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Fleire skader seg stygt på elsparkesykkel. No slår legar på Haukeland alarm.

– Elsparkesyklane rekrutterer pasientar, seier Jonas Fevang, avdelingsoverlege på Haukeland universitetssjukehus.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – Er vi i ferd med å skape en generasjon av blautfisker?

 2. Stappfulle bybaner: – Det føltes ikke greit i det hele tatt

 3. – Vaksiner deg, ellers vil jeg få deg fengslet

 4. Hvor ofte, hvor tungt og hvilke økter? Ny forskning om styrketrening gir svar.

 5. – Jeg er veldig glad ikke hele blokken gikk rett i veien. Da kunne skadene blitt store.

 6. Fleire skader seg stygt på elsparkesykkel. No slår legar på Haukeland alarm.