Junker med hat trick da Glimt nådde 100 seriemål: – Fedt!

(FK Haugesund – Bodø/Glimt 0–4) Glimt-spiss Kasper Junker (26) klinket til med hat trick, og fikk æren av å sette inn Glimts 100. seriemål denne sesongen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Var det det 100. målet? Fedt! sa danske Junker til Eurosport etter kampen.

Til VG utdyper han hvor stort det var å bryte «100-grensen»:

– Det var veldig gøy! Det er sinnssykt å score hundre mål på en sesong, og vi må bare være stolte.

Junker har scoret hat trick tre ganger denne sesongen, og har vært et kupp etter at han ble hentet fra Horsens foran. Han scoret tre ganger da Glimt vant 6–1 hjemme mot FK Haugesund i juni, og så fikk Brann smake en «Junker-trippel» i 5–0-kampen i juli.

Nå har han altså satt inn 25 mål på 24 kamper, og deler toppscorertittelen med Kristiansunds Amahl Pellegrino. Sistnevnte har to kamper igjen av sesongen, mens Junker og Glimt bare har møtet med Viking igjen.

– Man har vel alltid en fordel når man har flere kamper igjen å spille, men jeg tror dere legger litt mer i det enn jeg gjør, sier Junker beskjedent.

– Jeg tror nok han gjerne vil ha den toppscorertittelen. Kasper gjør en god kamp, og laget leverer bra. Det er sterkt å score 100 mål. Det er en vanvittig prestasjon, oppsummerte en fornøyd Kjetil Knutsen til Eurosport.

SIKKER STRAFFE: Kasper Junker setter inn straffesparket, som også var det første målet i Haugesund.

– Vondt å bli herjet med

Haugesund har sluppet inn ti mål mot Glimt denne sesongen.

– Det er utrolig vondt å bli herjet med sånn som det der ... Jeg har aldri spilt mot et så godt lag som er så flinke til å time bevegelser. Alt er så samkjørt i det offensive. Det er så vanskelig å stenge det av og lese det, sier FKH-stopper Fredrik Pallesen Knudsen til Eurosport.

Seriemesterne var riktignok litt heldige og effektive som ledet 2–0 til pause, men i andre omgang kjørte Glimt fullstendig over FK Haugesund.

Philip Zinckernagel og Junker var som vanlig involvert i det aller meste som skjedde offensivt. Den første scoringen kom da Alexander Stølås felte Zinckernagel, og Junker scoret fra straffemerket. Zinckernagel har tatt straffer tidligere i sesongen, og Jens Petter Hauge tok også straffer før han ble solgt til Milan. Nå har Junker fått jobben.

– Nå valgte treneren å si at jeg tar dem. For meg er det ikke så viktig. Selvsagt har det vært viktig nå med tanke på toppscorertittelen, men generelt er det ikke viktig, sier Junker som har satt fem av fem forsøk fra straffemerket.

Zinckernagel økte til 2–0 på et frekt frispark som Helge Sandvik i FKH-målet burde tatt. Stølås hadde en tung aften på venstre backplass, og var mannen som sørget for frisparket Zinckernagel puttet på.

Da var det spilt en drøy halvtime, og hjemmelaget hadde vært på høyde med seriemesterne. Bodø/Glimt-keeper Nikita Khajkin var god, og reddet blant annet fra Alexander Ammitzbøll og Pallesen Knudsen.

TAKKET FOR SEG: Christian Grindheim spilte sin siste hjemmekamp for Haugesund etter en lang karriere. 37-åringen var kaptein, men ble byttet ut etter 73 minutter.

Men i 2. omgang var det klasseforskjell. Glimt dominerte stort, hadde ballen definitivt mest og skapte det som var av sjanser. Spørsmålet var egentlig bare hvor stor seieren skulle bli.

Den ble til slutt stor, som så ofte før denne sesongen. Junker ordnet 3–0 etter 78 minutter, og ti minutter senere satte han inn sitt tredje for kvelden da Ola Solbakken serverte ham perfekt inne i feltet.

Det var altså Junkers 25 seriemål, og han passerte Pellegrino på toppscorerlisten. Men på overtid sørget Pellegrino for tre poeng da Kristiansund slo Odd 4–3, og det var også hans 25. scoring for sesongen.

KVELDENS TRIPPEL: Kasper Junker setter inn sitt tredje, og Glimts fjerde, mål mot FK Haugesund og keeper Helge Sandvik.

Aldri tidligere har et lag klart å score 100 mål i løpet av én sesong. Rosenborg har foreløpig det høyeste målsnittet i en sesong. De scoret 87 mål på 26 kamper i 1997. Det betyr at Bodø/Glimt må score 101 mål for å toppe dette snittet på 3,35. De møter Viking hjemme på Aspmyra i siste serierunde.

Glimt satte for øvrig enda en ny rekord, ettersom de tok sin 11. borteseier for sesongen - Rosenborg og Molde har ti. De kan også sette ny rekord med 15 hjemmeseirer i én sesong - nå har de 14 sammen med Molde og Rosenborg.

PS. Alle kamper i Eliteserien ser du på Dplay (redaksjonelt samarbeid)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk