Drømmestart for Ruud i Australian Open - motstanderen trakk seg

(Casper Ruud – Jordan Thompson 6–3, 6–3, 2–1) Hjemmehåpet Jordan Thompson ble lett match for Casper Ruud i første runde av Australian Open. Nå er nordmannen den antatt sterkeste spilleren på sin side av turneringen frem til 4. runde.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Sesongens første Grand Slam-turnering åpnet på best mulig vis for Casper Ruud. Han slo Jordan Thompson gjennom tre strake sett. Grusspesialisten viser lovende tendenser på den raske hardcourten i Australia.

– Det er deilig å komme videre til andre runde. Jeg synes han takler det raske spillet bedre og bedre. Det er lav sprett og en rask bane, men han står høyt og tar ballen tidlig. Det er viktig. Backhanden er solid, selv om han var litt forsiktig i starten. Forehanden er farlig uansett underlag, sier pappa Christian Ruud til Discovery+.

Ruud startet fjorårssesongen med å slå seg inn blant topp 50 i verden, og fortsatte progresjonen gjennom året. 22-åringen overgikk blant annet pappa Christians Ruuds besteranking (39), og vært stabilt inne hos topp 30 i verden siden september.

I tirsdagens kamp mot verdens 49. beste spiller, Jordan Thompson, var det nordmannen som brøt serven først og festet grepet om første sett. Australieren var nære å bryte tilbake, men Ruud fikk hentet seg tilbake, og holdt egen serve gjennom samtlige game. Dermed vant han settet komfortabelt 6–3.

På stillingen 3–3 i andre sett brøt det norske håpet serven igjen, og fikk nok en gang overtaket på Thompson. Ruud økte til 5–3 med en elegant stoppball i gamets siste poeng, og i påfølgende game brøt han nok en gang til en solid settseier 6–3.

Ruud har verdenstoer Rafael Nadal som treningskamerat - her fra en turnering i fjor:

Før det tredje settet fikk Thompson behandling for en nakkeskade i garderobene, og hjemmefavoritten klarte aldri å slå tilbake. Australieren måtte til slutt kaste inn håndkleet på stillingen 2–1 til Ruud, som dermed kunne innkassere seieren.

– Vi vet ikke helt hva som var problemet til Thompson, men vi tar den seieren. Jeg tror han skulle ha slitt med å komme tilbake uansett, sier Christian Ruud.

Mer godt nytt for Ruud: Nummer 13 i verden, Roberto Bautista Agut, røk ut i første runde mot Radu Albot (85). Dermed er nordmannen den høyest rangerte spilleren på sin side av trekningen frem til en eventuell 4. runde.

– Jeg registrerer at han er ute, og det er greit nok det. Men det er mange gode spillere, og vi tar én kamp av gangen, sier pappa Ruud.

Les også

Knallhardt corona-regime: – Jeg er heldig som får forlate rommet

Christian Ruud kom til 4. runde av Australian Open i 1997 – noe som fremdeles er tidenes beste resultat av en nordmann i en Grand Slam-turnering. Casper Ruud har et uttalt mål om å i hvert fall tangere egen bestenotering fra Australian Open, da han kom til 2. runde i 2018.

I 2. runde av årets turnering møter han Tommy Paul (23). Amerikaneren, som er nr. 53 i verden, slo Nikoloz Basilashvili i sin første kamp.

– Paul er en god spiller, som er inne blant topp 50, så det er ikke en kamp vi tar lett på, sier Christian Ruud.

Les også

Casper Ruud med negativt covid-19-test – ute av isolasjon

Ruud kom til Australia i midten av januar, og har tilbrakt to uker i karantene før Australian Open. Landet, som har drøyt 24 millioner innbyggere, har lyktes godt med håndteringen av coronaviruset, og har ingen dødsfall de siste 14 dagene. Bare 80 mennesker har fått påvist smitte i samme tidsrom, viser VGs oversikt.

De lave smittetallene gjør det tillatt med litt tilskuere på tribunene under Australian Open. Flest heiet nok på Thompson, men det var pappa Ruud og resten av nordmannens støtteapparat som kunne juble for seier.

Australian Open sendes på Discovery+.

Publisert: