Smitte i Frisk Asker - kamp mot Grüner utsatt

En spiller i Frisk Asker har testet positivt på coronaviruset. Situasjonen i Hockey-Norge bekymrer ekspert Bjørn Erevik.

UTSATT KAMP: Frisk Asker-trenerne Jan André Aasland og Vidar Wold må se at en av deres spillere har blitt smittet av coronaviruset. Her fra en kamp mot Vålerenga tidligere i sesongen.
 • Vegard Aulstad, VG
 • Herman Tinius Folvik, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

«En av våre spillere har fått påvist covid-19, og klubben er i gang med smittesporing i henhold til gjeldende regler. Vi er i løpende kontakt med Asker kommune og Norges Ishockeyforbund», heter det i en pressemelding fra Frisk Asker.

Torsdag kveld skulle de spilt mot Grüner, men oppgjøret er utsatt. Frisk Asker er poenget bak serieleder Storhamar, med en kamp mindre spilt.

Onsdag ble det kjent at 22 spillere og ledere i Stjernen har blitt smittet. TV 2-ekspert Bjørn Erevik er bekymret for utviklingen.

Les også

IOC-profil vil at OL-utøverne skal snike i vaksine-køen: – Bak mål!

– Sånn som situasjonen er nå, så går det utover de lagene de har spilt mot. Det virker som det er et tidsspørsmål før dette gjelder flere lag. Og sannsynligheten er vel stor for at vi får flere positive tester i Frisk Asker etter at de har gjennomført sine tester, sier han til VG.

Tidligere denne sesongen har Sparta, Manglerud Star og Storhamar blitt satt i karantene etter at både flere Stjernen- og Sparta-spillere har blitt rammet av viruset. Den siste tiden har det oppstått en rekke utsettelser av kamper, og det kan bli utfordrende å få fullført sesongen.

Norges Ishockeyforbund har gjort det klart at de foreløpig gjør det de kan for å få gjennomført 45 seriekamper. Fordi kompensasjonsordningen fra styresmaktene, samt TV-avtalen er viktig økonomisk for klubbene.

For å få alt til å gå opp er det nå bestemt at all landslagsaktivitet i februar avlyses. Det gir flere dager med mulighet for kamper.

– Det er synd at vi er kommet i denne situasjonen her, men vi speiler situasjonen ellers i samfunnet med mye smitte nå. Ytterst få spillere kan være helprofesjonelle. Derfor kan de dra med seg dette inn i lagene fra venner på nyttårsaften, familie, annen jobb etc, sier Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund til VG.

Les også

Corona-rammet igjen: Nærmer seg «fair play»-grense

– Det er flere scenarier. Avslutter de sesongen nå, er Frisk seriemestere på prosentregning. Det tror jeg ikke de ønsker. Noen har foreslått to ukers pause. Men det tror jeg ikke er lurt, for de som ikke er berørt nå kan gjennomføre kamper. Jeg er ikke Espen Nakstad, men jeg tviler på at situasjonen i Norge er bedre om to uker. Da kommer vi bare enda mer på hæla, sier Erevik.

Så høyt oppe var Frisk Asker-treneren etter at laget ble Norgesmestre i 2019:

Publisert
 1. Vintersport
 2. Ishockey
 3. Frisk Asker
 4. Stjernen Hockey
BT anbefaler

Slik feiret Bergen

Folkehav, musikk og strålende vær. Slik var ble nasjonaldagen feiret i Bergen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – Folk syntes det var ubehagelig å ha med barn i sentrum

 2. – Grelt eksempel på forskjellen mellom fattig og rik

 3. I dag kan mange få samme beskjed

 4. Mann (63) døde – skal ha kjørt inn i bom

 5. Til sykehus etter ulykke på jobb. – Kom i klem fra livet og ned.

 6. – Timeplanen til en seksåring er til å gråte av