Mount briljerte i Chelsea-triumf: – Det var på tide

(Porto-Chelsea 0–2) Chelsea tok et langt steg mot semifinalen av Champions League etter en kruttsterk borteseier mot Porto.

  • Jostein Magnussen, VG
Publisert Publisert

London-klubben imponerte kanskje ikke så mange i kvartfinalen i Champions League mot Porto i Sevilla onsdag, men seieren var viktigst.

Manager Thomas Tuchel kan sende en takk i retning Mason Mount for at managerens imponerende statistikk nå er på 12 seirer, fire uavgjorte og ett tap siden han tok over for Frank Lampard 26. januar.

5–2-tapet for West Bromwich på lørdag kalte Tuchel en «wake-up call».

Med sitt åttende for sesongen - og første i Champions League - har Mason Mount allerede scoret like mange mål som på hele fjorårssesongen. 22-åringen, som er blitt en viktig spiller for Chelsea, viste klasse da han sendte London-klubben i føringen mot Porto.

SENDTE CHELSEA FORAN: Mason Mount blir gratulert av lagkameratene etter sin scoring i 1. omgang. Foto: MARCELO DEL POZO/Reuters

Manglet målscorerne

32 minutter var spilt da han med en elegant vending kom seg fri før han brukte den neste touchen til å plassere ballen til side for Porto-keeperen. Det var Chelseas første sjanse i kampen etter at portugiserne hadde vært best og farligst.

– Det var på tide at jeg fikk mitt første Champions League-mål. Jeg har ventet lenge, og det passet bra at scoringen kom i dag, sier Mason Mount til BT Sport og samtidig advarer lagkameratene.

– Jobben er ikke gjort.

«Han har gjort det igjen. Utmerket fra Mason Mount. For en spiller», skrev England-helten Gary Lineker på sin Twitter-konto.

Han fikk støtte fra tidligere spissmakker på landslaget Alan Shearer som uttrykte seg hakket mer kortfattet: «Briljant».

Les også

Mbappé-dobbel da effektive PSG senket Bayern München

Porto hadde sine muligheter også i 2. omgang, men på tampen fikk Chelsea to gode muligheter. Først traff innbytter Christian Pulisic tverrligger med en suser. Bare minuttet senere utnyttet Benjamin Chilwell en feil av Jesus Corona i 85. minutt. Chilwell stormet rett på mål, rundet keeper og økte til 2–0.

– Chilwells mål var briljant. Han holdt seg rolig og rundet keeper, sier Chelsea-manager Thomas Tuchel til BT Sport.

– Resultatet er ekstremt tøft, men det er målene som teller, sier Porto-manager Sergio Conceicao til TVI.

Porto manglet sine to fremste målscorere i kveld, kaptein Sérgio Oliveira og Mehdi Taremi. De er begge klare til returkampen i neste uke.

PS! Bortemålsregelen gjelder selv om også returen går - som i kveld - på Ramon Sanchez Pizjuan stadion i Sevilla.

Publisert
  1. Champions League
  2. Chelsea FC
  3. FC Porto
  4. Fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Norsk kvartfinale­duell i Champions League: – Ikke et drømme­scenario

  2. Mareritt for Luis Suárez: Chelsea videre til kvartfinalen

BT anbefaler

Leiligheten på Verftet har stått ubrukt i 22 år: – Hvordan er det mulig? Noen blir nesten irritert.

I 1999 kjøpte en kvinne denne leiligheten på Verftet i Bergen. Siden har den stått tom.

LES SAKEN