Starten på slutten for Capello

<p>I går fylte Fabio Capello 64 år. Fortsetter England i samme sporet opplever han ikke å fylle 65 år som landslagssjef.</p>

England Manager Fabio Capello looks frustrated--------------------Ben Queenborough / BPI2010 FIFA World Cup South Africa - Group CEngland v Algeria18 June 2010Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com
  • Tore Nilssen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Alt om VM får du her:

Allerede før gårsdagens kamp ble England-sjef Capello utsatt for en massiv kritikk fra engelske journalister.

Det skulle ikke mer til enn en uavgjortkamp mot USA før de hamret løs. Etter en katastrofeuavgjort mot Algerie er det full fyr i teltet. Vi snakker om et Algerie som ble overkjørt av lille Malawi med 3-0 i afrikamesterskapet tidligere i år.

Nå samler den engelske fotballens første statsmakt seg til et felles angrep. Da er det få som overlever. Capello kan bare spørre sine forgjengere.

– Nå må vi ta en titt på oss selv. Vi er ikke gode nok og må helt klart forbedre oss, sier Steven Gerrard.

Alle i England går rundt med den litt naive drømmen om at de er gode nok til å vinne VM. At 44 års lidelse endelig skal ta slutt. En like lang lidelse som Brann måtte igjennom.

LES OGSÅ:

Ser ingen bedring

Da er det lite trøst i at de ikke ser noen forandring fra utskjelte Sven Göran Erikssons regjeringstid. Det er ingenting nytt, ingenting som bygger opp om håpet.

Journalister, supportere og mannen i gaten har bare en lang rekke med ankepunkter mot treneren:

  • At han lot keeperne gå i uvisse i flere uker og ventet helt frem til to timer før kampstart mot USA før han fortalt hvem som skulle spille.
  • At han til slutt valgte Robert Green. Keeperen som ikke har erfaringen til veteran David James og kvalitetene til unge Joe Hart. I går ble «Miss USA» Robert Green vraket. Det er det samme som å ta livet av keeperens fremtidige landslagskarriere. Snart 40 år gamle David James fikk sin kamp nummer 51 i landslagsdrakten.
  • At han gamblet med James Milner på venstrekanten. En plass han aldri før hadde spilt på klubblaget Aston Villa. I tillegg deltok han ikke på treningene før kampen på grunn av sykdom.
  • At han «tok livet av» Joe Cole ved å bytte ut Milner med Shaun Wright-Phillips – som stort sett alltid spiller på høyre.
  • At han fortsatt spiller 4-4-2-systemet med stort sett de samme spillerne som Eriksson. Selv etter en rekke bevis på at det ikke fungerer. Den sentrale midtbanen er ikke i nærheten av å få det til.

Det siste er det desidert største ankepunktet mot italieneren. I går gjorde han heller ikke forandringer på planen og fortsatte i samme blindsporet til det var spilt 84 minutter. Da kom Peter Crouch inn og England ble en trussel i luften.

– Nå må vi vinne siste kampen. Presset blir bare større, men det skal vi klare å håndtere på dette nivået, sier Capello.

Nå ønsker treneren å gjøre forandringer.

– Jeg vil prøve å gjøre noe annerledes. Spillerne skal jeg klare å løfte før oppgjøret mot Slovenia og de vet selv hva de har å gjøre, sier Capello.

– Jeg vet ikke om det er presset, men vi er ikke gode nok for øyeblikket. Vi mister ballen for enkelt. Det er ikke laget slik jeg kjenner det, kommer det fra en skuffet Capello.

Rooney helt ute av form

Det er heller ikke helt enkelt for Capello når de spillerne som skal dra lasset virker å være helt ute av det. Wayne Rooney har ikke scoret på landslaget siden september i fjor og i går var han ikke i nærheten av å prestere.

– Hyggelig å høre sine egne supportere bue på deg. Det er det jeg kaller ekte fans, sa Rooney sarkastisk foran et TV-kamera på vei ut av banen.

– Jeg vet ikke hva annet han hadde forventet seg, undret BBCs Mark Pougatch.

Det var et England i Cape Town som overhodet ikke fungerte. Balltempoet var altfor dårlig og det meste skulle kjøres inn sentralt. Først etter 33 minutter kom omgangens første og eneste mulighet.

Et innlegg ble headet ned i beina til Frank Lampard. Avslutningen fra elleve meter var ikke dårlig, men keeper Bohli var raskt nede og reddet fint.

I andre omgang var det noen halvsjanser, men en skal være snill for å kalle det scoringsmuligheter.

The Green Mile

Etter gruppetrekningen laget avisen The Sun en forside der lagene stod listet nedover med uthevede forbokstaver. USA var blitt til Yanks. Med England øverst, etterfulgt av Algerie og Slovenia, og USA nederst, ble ordet EASY. På godt norsk: lett.

Det har vist seg å være alt annet enn enkelt. Kun to poeng etter to kamper kan sende England ut av VM før det nesten har startet. Slovenia leder gruppe C med fire poeng, mens USA har to og Algerie ett.

Før gårsdagens oppgjør hadde engelske journalister regnet seg frem til at det er nøyaktig en engelsk mil fra spillerhotellet til Green Point Stadium. De har allerede døpt den for «The Green Mile». Den grønne milen – turen fra dødscellen til den elektriske stolen på et grønnmalt gulv i Stephen Kings roman. Nå er Capello snart klar for avgang.

SLET: Wayne Rooney og England. Foto: Digitalsport.

Publisert: